Mina dagar

HEJ DÅ NEW YORK…

Nu har vi landat in här hemma igen efter att ha sagt ”hej då” till New York för den här gången. Tänk vad en vecka kan gå snabbt när man har det bra. När vi landade på Arlanda gick vi till Rest & Fly och sov några timmar innan vi åkte vidare hem hit till ön. Nu är vi så där lagom jetlagade och mosiga… 
Vilka fantastiska dagar vi haft. Vi har hunnit massor samtidigt som att det känns som att vi tagit det lugnt. Vi har varit uppe med tuppen om morgnarna och startat upp dagarna med en frukost ”på stan”. Vi har aldrig ätit hotellfrukost när vi har varit i NY. I stället testar vi olika frukostställen i omgivningarna där man kan välja allt från bagels, egg & bacon on a roll, äggröra & bacon, färsk frukt, yoghurt, färska juicer och allt möjligt gott man kan tänka sig. Ibland ser inte själva ställena mycket ut för världen men ”maten” brukar vara superfräsch. Mycket roligare och godare än en hotellfrukost.
Vi har tagit oss runt genom att åka tunnelbana, vinka in en taxi (som ovan 🙂 eller till fots. Tunnelbanan är enkel och logisk och är det bästa alternativet om man man förflytta sig snabbt. Tar man en taxi så får man se mycket men trafiken på Manhattan är hemsk och man fastnar i bilköer heeela tiden. 
Möjlighet till bra shopping finns på många ställen på Manhattan, framförallt där vi bodde i SoHo och längs Broadway och utbudet är stort beroende på vad man är ute efter. Den här resan hade vi inte något speciellt fokus på shopping men några kassar fick vi ändå med oss hem :-).
På luncherna och på kvällarna har vi provat olika restauranger; de allra flesta har varit riktigt bra. Förra gången vi var i NY hade vi ingen koll alls och vimsade mest omkring planlöst och hamnade på de mest obskyra ställen.  Det ena sämre än det andra. Den här gången skaffade vi oss lite bättre koll på vilken typ av restauranger som vi ville besöka.
Här kommer ett litet bildregn från de senaste dagarna…
A room with a view… ha ha mäklarutsikt skulle jag nog hellre kalla utsikten från vårt rum :-).  Men visst ser man Empire där bakom om man lutar sig tillräckligt mycket till vänster…
Flatiron Building
One World Trade Center

Här vid Ground Zero har det hänt massor sen vi var här senast. Här har de byggt One World Trade Center och skapat två bassänger som ligger exakt på samma plats som de två tvillingtornen låg. I bassängerna porlar vattnet i form av vattenfall där vattnet till slut försvinner ner i ett stort hål. Runt kanterna har de stansat in namnen på alla 3000 människor som omkom vi attackerna vid WTC, Pentagon och Pennsylvania. Väldigt vackert och stämningsfullt. 
Let´s go Rangers!
Henke Lundqvist fick vi ju tyvärr aldrig uppleva live i MSG eftersom han är skadad men vi fick hålla till godo med en annan gammal hockeylegend; Uffe Samuelsson och det är ju inte så illa :-).

Egg and bacon on a plate och en Tropicana till frukost nere hos killarna på hörnan bakom hotellet. Inte så glammigt kanske men jösses vad gott…

Självklart måste man besöka Converse Flagship Store på Broadway. Underbart konstverk!
Jaaa hörreni, det finns så många upplevelser att dela med sig av när man kommer hem efter en NY-resa. Jag återkommer som sagt med några restaurangtips i ett annat inlägg men mitt viktigaste tips är att om ni inte har varit i New York så måste ni åka dit och har ni varit där tidigare åk dit igen. Det är ännu bättre andra gången, jag lovar!
Nu är det dags att laga lite mat men hjäääälp, jag har nästan glömt bort hur man gör…
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *