Mina dagar

RESTAURANGTIPS NEW YORK…

Som vi har ätit gott under veckan i NY. Just nu är det tyvärr rätt dyrt att äta ute i NY eftersom dollarn inte är så fördelaktig för oss svenskar så vi har ett stoooort hål i plånboken. Men det är det definitivt värt! Det verkar inte spela någon roll om man väljer en bra eller lite enklare restaurang, priserna skiljer sig inte så mycket åt så vi tyckte det var mer prisvärt att gå till de där restaurangerna som vi fick en bra känsla för.
Tiny´s sprang vi på när vi strosade genom Tribeca en dag. En liten restaurang med supergod mat, goda viner och cool miljö. Förmodligen vet ”alla” det; att Henke Lundqvist är delägare i den här restaurangen som ligger på 135 West Broadway men vi hade ingen koll alls på det :-). Hur som helst så har han lyckats väldigt bra med den.

Gelso & Grand är en italiensk restaurang som ligger i Little Italy i hörnet av Grand st. och Mulberry st. Samma här, maten och vinet var super och vi gillade miljön. I NY är det vanligt att de sätter på någon slags röd dörrsluss vintertid för att gästerna som sitter närmast dörren inte skall frysa. Fult men bra!

Roberta´s ligger i Brooklyn på 261 Moore st. och är ett ställe med en riktigt härlig miljö. Det ser ju rätt galet ut utifrån men där inne är det supercoolt. Pasta, pizza, ribs och lite annat smått och gott. Åk dit!

I Meatpacking ligger Gansevoort Market. Här kan man äta allt möjligt eller ta en god kopp kaffe av valfri sort i en supercool miljö. Meatpacking är litet så det är lätt att hitta dit.

Den här lilla italienaren; Savore som ligger på 200 Spring st. såg inte mycket ut för världen när vi första kvällen i NY utsvultna och trötta slank in på första bästa ställe. Pastan var himmelsk, vinet var fantastiskt och servicen var den bästa på hela NY-vistelsen. De har en hel vägg med viner av alla möjliga sorter och trots att det var en italiensk restaurang så valde vi ett Malbec från Argentina. Gaahhh vad gott! Vi avlutade även vår NY-tripp med att äta en lika god lunch här innan vi åkte ut till flygplatsen.

På Boqueria som ligger på 171 Spring st. kan man äta tapas. Trångt och stimmig och vi var lite besvikna på att vinerna var i dyraste laget. Men vill man slinka förbi och ta ett glas vin och äta något gott till så är stället perfekt!

Maison Kayser är en kedja och det här mysiga cafét ligger intill Flatiron building. Här doftar det ljuvligt och det är så där trångt och stimmigt som det bara kan vara på franska cafeér. 
De här ställena blev våra favoriter. Några bottennapp sprang vi också på så klart men det hör väl till :-).
Vad hände med vädret här hemma då? Snö! Jag vill ju ha vår nu. Har hört att den har varit på besök här hemma under tiden vi har varit borta. Vädret i NY har som vanligt varit varierande; ena stunden jättekallt och blåsigt för att i nästa stund bli så varmt så att man knappt kan ha ytterkläder på sig. Dagen efter vi åkte hem skulle det bli snöstorm så vi har ändå haft tur med vädret trots att det är mars månad.
Vad skönt att det är lördag så att vi kan få komma i fatt med lite med sömn, tvätt och allt annat som hör vardagen till. Nu är det slut på livet i sus och dus för den här gången :-).
Ha en fin lördag!
KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *