HEJ HEJ FRÅN GOTLAND… OCH NU MÖTER VI TRÅKIGA UTMANINGAR VARJE DAG…

Här kommer en hälsning från ett grått Visby!

Ni vet ju att vi har haft en vattenskada i vår lägenhet i Stockholm. Det har varit fler incidenter som jag inte orkat dela med mig av sedan jag nämnde något om det senast. Det blir så trist att bara delge en massa tråkigheter här på bloggen men nu samlar jag ihop vad vi har råkat ut för de senaste veckorna så att ni förstår varför jag har varit så osynlig här.

Det har tyvärr fortsatt att droppa vatten från vårt vardagsrumstak och senaste det hände var förra fredagen på kvällen när alla “plåtisar” gått hem. Men styrelsen i vår bostadsrättsförening var på tå och fick tag på en snubbe som gjorde en akututryckning och hittade ett hål som han täppte till. Sedan dess har det faktiskt inte regnat in något mer trots att det kommit skurar vareviga dag.

Men nästa incident kom ett par dagar senare. Jag sitter hemma och jobbar och hör att det börjar droppa intensivt igen… men jag hittar inget läckage från taket varken i kök eller vardagsrum. Efter ett tag upptäcker jag att det rinner vatten genom luckan i tvättmaskinen, som jag kört igång, ut på golvet. Det vara bara att försöka tömma den på vatten och torka upp.

Med det bagaget så kände vi att herrejösses vad skönt det ska bli att åka över till Gotland och få koppla av lite. Vi kan lämna allt stök för en stund och andas lite utan en massa kontakter ska tas till höger och vänster.

Vad händer då… jo då får vi veta att det hittats en bakterie i dricksvattnet i Visby med omnejd så alla uppmanas att koka sitt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Eftersom allt vatten i butikerna i Visby tog slut på rekordtid så fick vi bunkra vatten i Nynäshamn. Vi landade in vid 00.30-tiden och packade in allt sen var det dags att gå och sova. En säkring gick förvisso och allt blev mörkt men vi fick igång det hela och kunde somna gott.

Igår skjutsade jag Per och en kompis in till Visby för att de skulle spela padel innan en fest vi skulle på mot kvällen och när jag kom hem så slocknade allt igen. Jordfelsbrytaren slog av allt och jag som inte någon som helst koll på den här typen av el-problem fick ju lite panik för hur skulle jag nu kunna locka håret inför festen. Det var mitt största problem haha… Jag fick tag i en el-jour av något slag och de hjälpte mig att lokalisera problemet så att jag fick igång det mesta här hemma.

Frid och fröjd… jag kunde åka in till Visby, möta upp våra kompisar för en fördrink på “Bolaget” och sen hänga med ett gäng sköna vänner hela kvällen. Härlig kväll!

Men vad händer då idag??? Jo när jag ska sätta igång diskmaskinen så är den stendöd… det kan man leva med. Vi kan diska för hand men när vi märker att även vattenberedaren har lagt av så inser vi att vi har liiiite större problem. Så nu sitter jag här och känner mig lite allmänt sunkig. Jag vägrar att duscha iskallt… Jag skulle behöva en helg till nu pronto för att få hämta andan lite känner jag.

I morgon ska jag dessutom dra ut en visdomstand… nere… som jag har förstått inte är en lek. Så om jag är happy just nu? Not so much…

Men idag har vi i alla fall firat pappa Per och Lilly har varit här hos oss och ätit middag. Såååå mysigt!

Sorry för att det inte är så mycket inspiration på den här bloggen just nu men livet kom verkligen emellan… Hoppas att ni trots allt vill hänga kvar här inne för förr eller senare måste det ju vända tänker jag så att jag kan få delge lite mer härlig feeling än bara elände.

Ny vecka och nya tag!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Lena - gott för själen
  november 13, 2023

  Näe! Fy fasiken vad trist! Inga små utmaningar heller. Ibland är som att allt ska komma på en gång så man blir riktigt omruskad. Typ. Hoppas det släpper snart med otur och att det där förbaskade taket är tätt.

  Ha en fin start på veckan!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   november 14, 2023

   Ja men så är det nog, Vi ska ruskas om ordentligt tydligen. Men jag försöker tänka att det finns såååå mycket saker som är värre som man kan råka ut för och då känns det lite lättare att kavla upp och hugga i 🙂 Ha en fortsatt fin vecka! Kram //Tina

 • Mamma C
  november 13, 2023

  Det är bra märkligt, att när det börjar trilskas för en. Så är det som att trycka på en knapp ibland, så bara fortsätter det med problem.
  Ha det så bra det går.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   november 14, 2023

   Eller hur! Det tar liksom aldrig slut. Så less på det här nu men det finns som sagt värre saker här i världen… Kram //Tina

Previous
NÄR MAN FÅR HÄMTA DE SMÅ…