Allmänt

HEMMA IGEN MEN JAG OCH SOMMAREN ÄR INTE KLARA MED VARANDRA ÄN…

Hej alla ni som tittar in!

Nu är vi på plats här hemma i Stockholm igen och det går ändå rätt snabbt att landa in i storstadspulsen känner jag. Färjeturen över till Nynäshamn gick bra. De har ju så förbaskat god mat på färjorna nuförtiden och deras hemgjorda köttbullar med gräddsås och färsk gotlandspotatis eller den varmrökta laxen från Rökeriet i Kattvik är mina favoriter. Färjan tar ju bara drygt tre timmar så när man ätit och läst lite i magasin eller i en bok så är man helt plötsligt framme på andra sidan Östersjön.

När vi packat ur våra grejer så hittade vi lyckligtvis en parkeringsplats i närheten av där vi bor här i Vasastan för vi orkade inte åka ut till vår nya egna parkeringsplats vid Brommaplan som ska bli bilens nya hem här i Stockholm. Nu behöver vi bara åka halva tiden mot vad vi behövde när vi tog tunnelbanan ut till Råcksta men vi behöver å andra sidan betala dubbelt så mycket. Men det är det värt tycker vi. Men den här svängen får vår bil hänga här i Vasastan med oss.

Jag stormtrivs ju här i Stockholm men jag saknar redan sommarlivet på Gotland för jag känner mig inte riktigt klar. Men som tur är så åker vi ju tillbaka på fredag igen och då kan vi förhoppningsvis få någon mer mysig grillkväll utomhus. Som den vi hade i fredags…

Jag älskar att hänga här i vårt utekök och förutom när det spöregnar eller är superkallt så lagar vi all mat här.

I fredags blev det en favorit i repris; grillat kött med smörslungade primörer. HÄR kan ni ta del av receptet.

Det blir mörkt snabbt om kvällarna nu… och fuktigt men vi höll i och höll ut så länge vi kunde för att hänga kvar i sommarkänslan så länge det bara gick.

I morgon kommer Vendelas flyttlass från Västerås till Stockholm så efter jobbet ska vi hjälpa henne att packa upp och piffa till hennes lya. Sen ska vi skåla i Champagne och fira att hon nu bor alldeles här i närheten av oss. Det känns så bra och det kommer att bli så bra!

Dags att runda av den här dagen nu känner jag. Vi hörs!

KRAM!

2 Comments

 • Mamma C

  Konstigt nog så faller man in i gamla mönster eller vanor rätt snabbt.
  Men det verkar vara snabba puckar nu. Så snart är du tillbaka igen på ön.
  Ha en bra tisdag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Ja verkligen! På fredag åker vi tillbaka igen till ön för att runda av den här sommaren. Det har ändå känts väldigt bra att vara här i Stockholm så jag ser fram emot att komma tillbaka hit i september. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *