HOS JANA PÅ CALK I STENKYRKA…

Hej på er!

Igår körde vi norrut och landade in på Calk i Stenkyrka. Där skapar Jana magiskt fina grejer så är ni på Gotland och åker norrut mot Kappelshamn så måste ni sladda införbi Calk som ligger drygt två mil norr om Visby.

Här skapas det grejer…

… och här står skålar på tork som i nästa steg ska brännas i ugnen.

Vi fick titta in i ugnen genom ett litet hål och just när vi kikade in var den uppe i 800° men skulle upp till drygt 1200° . Mäktigt!

Så här ser resultatet ut.

Så många fina grejer och det kan hända att några av de där fina frukostskålarna fick följa med hem…

Tyvärr hade vi lite ont om tid när vi var där för Jana har så mycket spännande att berätta om hur allt går till. Vi hann bara med att få höra litegrann men nästa sommar då ska vi se till att vi har gott om tid när vi kommer dit. Då vill vi bland annat få veta vad de där stämplarna betyder som man ser går igen i keramiken.

Idag är första dagen som jag känner att sommaren faktiskt inte är oändlig. Det slog om under dagen igår. Det är en annan luft, solen står lågt och når inte ner till vår altan riktigt lika mycket som tidigare. Från och med i går kväll blev det också svalt på ett annat sätt när vi var ute. Vi åt faktiskt middag inne och det minns jag inte när vi gjorde senast. Men vi njuter som bara den av de sista dagarna här på ön. Det är ju fantastiskt att kunna sitta och jobba med öppen dörr och höra fåglar kvittra och vinden som susar i träden.

Jag börjar känna mig klar för den här gången trots att jag vet att det kommer att bli vemodigt som bara den när vi lämnar på måndag. Men jag förbereder mig mentalt successivt och än har vi ett par mysiga grejer kvar. I morgon blir det middag på Toftagården och på fredag är vi bjudna på kräftskiva hos vänner sen blir det en lugn helg då vi ska börja packa ihop sommaren. Allting har ett slut och i Stockholm väntar en hel del roligheter så det känns ändå bra.

Det dröjer inte så länge tills vi kommer hit igen så en del av sommaren kommer att få finnas kvar tills dess. Redan i början på september kommer vi att vara här igen så jag är cool med sommarens avrundning.

Nu är det middagsdags. Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Kia
  augusti 11, 2020

  Fina bilder och va roligt att ni hittade nåt att köpa med hem💫🤩❤️

  • tiname@live.se
   augusti 12, 2020

   Tack snälla! Ja, det blev en sådan skål som vi fick av er fast i en annan storlek. De är så fina! Kram //Tina

 • Mamma C
  augusti 11, 2020

  Vilket ställe och lite kul med en massa info om grejerna.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   augusti 12, 2020

   Ja, det är alltid roligt men det var synd att vi hade lite ont om tid bara. Kram //Tina

Previous
STRANDLIV PÅ TOFTA…