Allmänt,  Familj

I CAN DO IT…

Jag är så tacksam för att det faktiskt fungerar för mig att åka skidor. Jag tar det väldigt försiktigt och finåker mest men bara känslan av att få vara med hela gänget när de far runt i backarna är guld värt för mig.

Vi har hittills haft ett fantastiskt väder här i Lindvallen. Igår var det lite väl blåsigt men idag har vi haft ett perfekt fjällväder. Det har varit ett par minusgrader, vindstilla, klarblå himmel och sol, och det gör ju att backarna håller sig hyfsat fina långt in på dagen.

Där nere vid backens slut, i mitten på bilden bor vi. Flera liftar finns precis utanför huset och det är hur lätt som helst att ta sig över hela liftsystemet därifrån.

Så jäkla vackert!

Och den där lilla då… som kan hänga med i backarna nu. Johannes var ungefär lika gammal när han lärde sig att åka skidor för många år sedan.

I väntan på Valle…

Igår år vi lunch framför brasan på SkiLodge som ligger precis bredvid där vi bor.

Aperolen var god men fisksoppan var nog den sorgligaste jag ätit någonsin. Det var typ en vattnig buljong med några räkor, musslor och grå fiskbitar som låg som en klump i botten med ett torrt bröd till. Ingen var nöjd med maten (vi beställde olika) så det här stället behöver verkligen skärpa till sig för det var inte prisvärt alls. Dyrt och dåligt, och det är så synd för det är ett jättemysigt ställe.

Idag gick vi istället till Majkens sylta och jag tog en Moules som var svingod!

Efter några vändor till i backarna så gräddade vi våfflor vid vår uteplats och hade det gött i solen.

Efter en supergod middag som Johannes och Viktoria trollade fram så har alla bänkat sig framför TV:n här hemma. Det är visst en stormatch som pågår…

Det här är verkligen den bästa av semestrar. Att få hänga med alla ungar i en hel vecka, vara aktiva utomhus hela dagarna och bara behöva ta med sig myskläder att ha på sig på kvällarna. Så skönt och avkopplande. Vi alla funkar väldigt bra ihop och allt funkar väldigt smidigt vilket så klart underlättar. Vi delar upp oss i olika matlag där den som ansvarar för kvällens middag står för mat och dryck vilket är ett enkelt upplägg eftersom vi är så många. Vi börjar dock växa ur det här boendet som vi har bott i sen barnen var små så vi måste försöka hitta ett annat som har lite fler bäddar. Det måste inte vara just här i Lindvallen men om någon av er har något bra tips på ett boende mitt i backen med många bäddar till en lugn och skötsam storfamilj så hör gärna av er.

I morgon ska vi fira Philippa som fyllt år och Vendela som ska fylla år och då blir det inte middag här hemma. Då ska vi på en favorit i repris.

Vi hörs!

KRAM!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *