Allmänt,  Familj

FONDUEAFTON PÅ TOPPEN…

Jösses vad dagarna går fort här i Sälen. Det är redan torsdag och för en stund sedan sa vi hej då till Jacob med familj som måste åka tillbaka till Stockholm för jobb och annat. Det är alltid så vemodigt att säga hej då när man har haft det så mysigt ihop, och det blev så tomt. Jag har mest åkt i backarna tillsammans med Jacob, Linda och barnen eftersom jag tar det lite lugnt och nu har jag blivit av med mina åk-kompisar.

Men igår körde vi en favorit i repris. För två år sedan när vi var här senast åkte vi upp till topprestaurangen Snögubben på en fondueafton. Jag älskar fondue och deras koncept är riktigt bra.

Men först firade vi Philippa och Vendelas födelsedagar. Philippa fyllde 20 år under tiden hon var i Tyskland och Vendela fyller år på söndag då vi har hemresedag. Presenter och bubbel blev det så klart!

Vi promenerade bort till Gustavstorget…

… där en pistmaskin kom och hämtade upp oss.

Spännande för de små.

Färden upp till Gustavsbackens topp tar bara några minuter.

Förra gången vi var här var precis i början på pandemin. Då blev vi serverade vid bordet men nu fick man varsin skål med oxfilé eller veganska alternativ; i övrigt plockar man allt från en buffé. Man kan alltså välja olika typer av menyer men vi valde oxfilé- och veganmeny lite blandat.

Så mycket goda grönsaker, såser och andra tillbehör. Man går inte härifrån hungrig om man säger så…

Efter några timmar när vi kände oss klara så blev vi upphämtade och åkte nedför backarna igen i pistmaskinen. Bra koncept och jag rekommenderar verkligen det här. Prisvärt!

Nu ska jag bege mig ut i backarna. De andra är redan ute och susar runt i i systemet. Jag tar alltid det lugnt på förmiddagarna eftersom jag då har rätt ont efter att ha legat och sovit en hel natt. Men det släpper successivt under dagen som tur är.

Ha en fortsatt fin torsdag!

KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *