INTERNATIONELLA CHAMPAGNEDAGEN, TIPS PÅ CHARKBRICKA OCH DET DÄR MED ATT BLI INBLÅST PÅ EN Ö…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bagaren & Kocken och Ellos.

Hej nya veckan!

Vi missade att det var den internationella champagnedagen i fredags. Vi är allmänt rätt dåliga på att ha koll på alla speciella dagar som ska firas men man kan ju alltid ta igen det i efterskott. Det gjorde vi i lördags och det gjorde vi med en klassisk charkbricka och Guldkula Champagne som vi fått i present. Bara historien om Håkan Guldkula är intressant så googla upp honom om ni vill veta mer.

Det finns ju charkbrickor och så finns det charkbrickor. Så här fixar vi till våra. Några olika sorters salami, lufttorkad skinka, ostar, en god marmelad, fikon, ruccola, rosmarin, valnötter, cashewnötter, apelsin- och äppelklyftor. “Voila” så har man en rätt fin charkbricka!

Kniven som är en del i ett set från Sakate fick jag i present av barnen när jag fyllde år. Sååå snygga och bra knivar. Ni hittar dem HÄR. En jättebra present eller bara en investering till sig själv. En snygg skärbräda finns HÄR.

Just nu skulle vi egentligen ha suttit på färjan för att åka tillbaka till Stockholm men vi ombestämde (norskt uttryck… så bra ju) oss sent i går kväll och reser tidigt i morgon istället. Det blåser så galet mycket och det ska förvisso lugna ner sig nu i kväll men det kommer ändå att vara kulingvindar och gammal sjö från i natt då det blåste över 20 sekundmeter. I morgon ska det inte blåsa alls på morgonen så då får vi bara “gammal sjö” att brottas med. Det är ingen lek det heller men bättre det än när det blåser halv storm. Så är livet på en ö. Det är ju inte så att färjorna är inställda men jag tycker inte att det är bekvämt att åka färja när allt kränger och skakar. Jag blir inte sjösjuk som tur är men jag blir så rädd. Sjukt obehagligt när allting gungar, knakar och smäller. Jag har varit med om flera obehagliga resor under åren så jag vet var mina gränser går och när det börjar gå upp emot 15-20 sekundmeter… då backar jag. Just nu ligger vinden på 15 i byarna.

Så det blir till att gå upp i ottan i morgon bitti men det är det värt!

Vi ses i Stockholm!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
  • Maria- Wikers Liv
    oktober 20, 2020

    Hoppas resan över gick bra! Jag förstår fullkomligt att man bokar om i ett sånt läge! Jag gillar inte att vara ute på havet och gunga…
    Guldkula är en av våra favoriter när det gäller Champagne. SÅ prisvärd om man vill dricka Champagne så där lite ofta… Ja, det är en rolig historia om Håkan Andersson Guldkula. Vi fick den faktiskt berättad för oss av honom själv då vi träffade på honom i hans monter på Sthlm Beer & Whiskyfestival för några år sedan. Han berättade den när det uppdagades att vi är från samma ort i Dalarna, han och vi, nämligen lilla Ludvika 😉
    Så maffig charkbricka ni slängt ihop! Mums, tröttnar aldrig på sånt!
    Kram/Maria

    • tiname@live.se
      oktober 20, 2020

      Ja tack den gick jättebra! Det var rätt beslut att vänta in att vinden la sig. Visst är Guldkula prisvärd och vad roligt att ni har fått träffa Håkan personligen också. Ludvika är ju en riktig metropol :-). Kram //Tina

  • Christina
    oktober 20, 2020

    Wow vad god den brickan såg ut , tack för inspiration ifall jag vill göra en egen .Hoppas resan över gick bra o du slapp vara rädd. //Christina

    • tiname@live.se
      oktober 20, 2020

      Det var det lilla :-). Resan gick bra och jag var som lugn och fin. Inget gungande alls som tur var. Kram //Tina

Previous
VI TAR EN SVÄNG RUNT I DET LILLA HUSET PÅ GOTLAND…