Allmänt

VI TAR EN SVÄNG RUNT I DET LILLA HUSET PÅ GOTLAND…

Hej Hej!,

Jag tänkte vi kunde ta en liten sväng i vårt lilla hus här på landet. Det lilla huset som vi spontanköpte för snart 10 år sedan här på Gotland. Vi tvekade jättemycket (under ett dygn som var ungefär den tid vi hade på oss) eftersom det var så litet. Bara 40 kvadratmeter. Förvisso med en liten byggnad på baksidan som typ en friggebod som vi sen döpte till ”Kojan” men vi har ju ett gäng barn så vi visste inte riktigt hur vi skulle få ihop det så att alla skulle få plats om de ville vara här. Men när vi sovit på saken så insåg vi att vad tusan, det finns väl familjer som är lika stora som vi som bor i husvagn på somrarna så vi kastade oss in i budgivningen och vann den. Helt plötsligt var vi fritidshusägare och vi sa till varandra ”vad har vi nu gjort”? Vi kände ändå att det här stället har ett bra läge nära havet och stranden, det har potential och om det inte skulle bli bra så kändes det som att vi alltid skulle kunna få tillbaka pengarna om vi ville sälja.

Vi har aldrig ångrat det här köpet… inte en endaste sekund för vi har älskat det här stället från första stund. Det var alldeles för litet för vår familj ja… men vi har byggt ett extra hus som vi kallar för ”annexet” och fixat till lite av varje så att alla ska få plats och det är egentligen otroligt vad man kan göra på liten yta.

Jag tänkte att vi kan kika lite på hur det ser ut inne i det ursprungliga huset. Vi har inte gjort något med det sen vi köpte det förutom att vi har slängt ut en duschkabin, installerat en tvättmaskin, en diskmaskin och en kamin. Vi har under åren brottats med om det här ska få vara en sommarstuga med allt vad det innebär i form av enkelhet och inga större renoveringar eller om vi ska renovera köket och badrummet som är de som har störst behov av uppdatering. Åren har gått och vi har inte bestämt oss för att fixa något och tur är väl det för nu har vi ju kommit på helt andra tankar. Sen vi flyttade till Stockholm för flera år sedan så har det här stället fått allt större betydelse och då har också kraven på husets utformning ökat. Jag återkommer till det…

När man kommer in i huset så har vi matplatsen direkt till vänster. Här äter vi middagar, umgås med familj och vänner och jobbar när vi har hemmakontor. Vi har iläggsskivor till bordet och massor av extrastolar så vi kan få plats många här…

Tittar man lite mer till höger från matplatsen så har vi vår soffhörna med vår TV och vår braskamin.

Fortsätter man i högervarv medsols så ser man trappan som leder upp till vårt stora sovloft men det ska vi kika på en annan dag. Innanför den första dörren har vi ett sovrum och bakom nästa dörr finns badrummet. Badrummet och sovrummet gör ingen människa glad så det hoppar vi över och kikar på köket istället.

Som sagt, vi har inte gjort någonting alls sen vi flyttade in för nästan 10 år sedan och idag är jag så glad för att vi inte lagt ner en massa pengar på badrummet och köket för nu har vi ju bestämt oss för att vi ska inte göra något alls förrän vi har råd att göra om allt. Tanken är att blåsa ut allt och flytta ner badrummet längst ner i hörnet, ta bort sovrummet där ändå ingen bor längre och ha allt annat som ett öppet kök med allrum. Golven som blivit typ furugula med åren ska också slipas och få en ljus ton. Vi har en rätt tydlig bild över hur det ska se ut och vi vill få mer plats för vår stora familj inne i huset när vädret inte tillåter att man är ute. Ibland är det bra att inte ha bråttom.

Jag älskar verkligen det här lilla stället som ligger alldeles i närheten- och på gångavstånd från havet och vi har så många drömmar om vad vi skulle vilja göra med det framöver.

Idag är det dags att ta tag i att plocka in det sista inför vintern. Uteköket ska packas ihop nu. Vi har faktiskt lagat mat därute vid ett par tillfällen den senaste veckan men nu ska det stängas. Bord och bänkar ska packas in i presenning och vissna växter ska bort. Ömtåliga grejer som madrasser och kläder ska flyttas från ”Kojan” på baksidan till ”Annexet” eftersom vi inte brukar ha värme på i ”Kojan” över vintern. Det brukar gå rätt snabbt att packa ihop allt och när vi är klara ska vi åka in till min syster och hennes familj på en tidig middag. Sen ska vi njuta av den sista kvällen här på ett tag för i morgon kväll reser vi tillbaka till Stockholm igen.

Ha en skön söndag!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *