JAG CHECKADE UT… MEN NU ÄR JAG TILLBAKA MED TANKAR OM LIVET…

Posted on

Inlägget innehåller en reklamlänk till Lindex.

Ja det gjorde jag verkligen… jag checkade ut från allt för ett tag. Det finns ingen speciell anledning till det alls… det bara blev så. Jag har knappt publicerat något på Instagram heller. Det blev helt enkelt en paus.

Men nu är jag tillbaka igen och tänkte jag skulle delge er mina tankar om livet 2024. Det nya året har ju nu startat upp och även om jag tycker januari och februari är sega så känns det ändå fräscht med ett nytt år. Det är en tid för en naturlig omstart och så här går mina tankar inför kommande år inom mitt livs olika områden…

Familj – Min familj är det viktigaste för mig här i livet. Jag är så tacksam över den och jag ska ta tillvara på varenda sekund som jag får möjlighet att umgås med min familj. Vi växer och bor på olika håll och det är inte alltid vi får till att träffas alla samlade men vi har i alla fall en gemensam resa inbokad detta år. Som jag ser fram emot den! Livet är skört och jag vill ta tillvara på varenda sekund.

Jag – Jag ska försöka att vara lite snällare mot mig själv. Är ofta självkritisk och har lätt för att uppmärksamma det som jag upplever att jag misslyckas med eller inte gör bra. Jag ska tänka oftare på att jag är “good enough”. Jag vill också göra något modigt varje år. Förra året var det att jag tog mig an en ny utmaning jobbmässigt. Vi får se vad det blir för modigt jag kommer att kasta mig ut i, i år.

Vi – Vi, det är = jag och Per. I år har vi varit tillsammans i 17 år. Per är min bästa vän och min kärlek till honom är så stor och stark. Vi har våra bataljer emellanåt men det finns ingen tvekan; han är den jag vill bli gammal med. Vi är både lika och olika, vi kompletterar varandra, och jag ser fram emot ett 2024 där vi kan få skapa fler upplevelser och minnen tillsammans.

Vänner – Jag är så tacksam för våra vänner! Det fanns en tid efter skilsmässan då det inte fanns särskilt många vänner kvar i mitt liv. Inte heller efter några år då jag träffade Per. Det är så det kan bli när man bryter upp och börjar om och det var tufft. Men jag är så tacksam för de som ännu finns kvar efter alla år… ni vet vilka ni är… och jag är också så glad för vänner som var typ “vänner på avstånd” förr men som har klivit in, bjudit in oss och blivit fina nära vänner med åren. Dessutom har vi lärt känna ett helt gäng nya vänner med tiden; både genom bloggen men också här i Stockholm och på Gotland. Jag ska vårda alla ömt… vet som sagt hur tufft det är när vänner försvinner och man inte förstår varför. 2024 vill jag vara en fin kompis till mina vänner och undvika sammanhang som inte ger energi.

Jobb – Jag klev in i en ny jobbutmaning under hösten och efter tre månader har vi tillsammans lagt en stabil plattform att utgå ifrån. Nu ska vi jobba framåt och göra stordåd! Det kommer att innebära mindre tid på Gotland under en tid men det passar ju bra nu när det ändå är så förbaskat dyrt att resa över. Men jag älskar att jobba i flygplatsmiljö så det är inget trist ställe att vara på direkt.

Bloggen – Många bloggare har rundat av och lämnat till förmån för Instagram, andra plattformar eller slutat helt. Det kommer jag inte att göra. Jag gillar att blogga i kombination med inlägg på Instagram och så kommer det förbli tills jag tröttnar… om jag tröttnar. Jag kanske kommer att bli en ny Dagny haha… Men jag har lite planer för att utveckla min plattform. Ska bara ta tag i det.

Träning/Hälsa – Innan jag var tvungen att operera min rygg för 1,5 år sedan så var jag så bra igång med min träning. Jag tränade på SATS och var på väg mot en bra form men sen fick jag stoppa allt. Just nu har jag en krånglande kropp med besvär från ryggen, en vrist och en axel och jag trivs inte alls med hur allt har utvecklat sig men metodiskt ska jag ta mig tillbaka till gymmet Jag följer min plan för att komma tillbaka. Tills dess tränar jag hemma.

Kost – Jag älskar mat! Liiite för mycket vilket märks på kroppen som jag inte trivs med just nu. Men efter allt frosseri nu över jul- och nyår ska jag sansa mig. Någon bantning är det inte tal om. Det har jag aldrig hållit på med. Att få äta det jag tycker om tänker jag försätta med men jag kan dra ner på portionerna. Fikabröd är också mitt stora issue och jag ska skärpa mig vad gäller det. Men jag kommer aldrig att sluta att unna mig.

Resor – Jag tycker väldigt mycket om att resa. Men jag behöver inte resa långt bort. Jag har inget behov av att resa till världens ände. Jag är ingen äventyrare precis. Är lite rädd och feg överlag. Vill exempelvis inte åka till Barcelona där folk blir rånade titt som tätt. Näää att gå och titta sig bakom axeln på semestern är inget för mig. Ge mig sol, värme, en strand och en mysig by med sköna restauranger och ett glas vin så är jag nöjd. Det var längesen jag var på skidsemester i Alperna så visst… den tråden skulle jag ju vilja ta upp igen. Under våren har vi några resor till Gotland och en resa till Sälen inbokade men i övrigt så har vi inget planerat eftersom jag har lite att stå i på jobbet. Det får i så fall bli något spontant. I början på augusti reser vi hela familjen till Mallorca och firar min födelsedag. Längtar!

Flärd – Flärd, det är min grej och det kommer jag att prioritera även under 2024. Jag är fåfäng och tycker om att gå till frissan, fixa naglar och fötter, gå på ansiktsbehandlingar, massage etc. Men under året skulle jag vilja lära mig att sminka mig på ett bättre sätt eftersom det inte längre funkar att sminka mig på samma sätt som när jag var 20 haha. En kompis i Visby som kan det här bjöd in mig till en sminkkväll under hösten men jag kunde tyvärr inte vara med. Jag ska tag i det under 2024.

Fritid – Vill jag förändra något vad gäller min fritid? Nej, jag tror inte det. Jo, träningen ska få ta lite mer plats i år men annars är jag nöjd med mixen av att umgås med familj & vänner, aktiviteter i form av promenader, lata mig i soffan med en bok eller serier/filmer, att resa och att blogga. Gillar den mixen.

Inredning/Mode – Jag är periodare och här i lägenheten i Sthlm så är inredningslusten satt på hold. Först ska vi få ordning på vattenskadan sen ska jag väcka inredningsådran till liv. På Gotland väntar plåthyllor på oss hos smidesverkstan och en stänkplåt över spisen så det är nästa projekt att fixa till när vi kommer över till Gotland här i januari. Just nu är jag mest taggad på att se över min garderob och göra smarta inköp. Inget spontant ska få komma innanför dörren i år. Min ambition är att jag ska bli bättre på att kombinera de plagg jag har och bara köpa det jag tycker fattas.

Ja, det här är mina tankar vad gäller uppstarten av det nya året. Inga löften direkt, snarare ambitioner och nu är jag så redo för att ta mig an 2024! Brukar ni skapa nyårslöften?

HÄR hittar ni min klänning. Jag köpte den förra året men nu har den kommit in igen. Den är gjord av återvunnet material, är superskön och man kan ha den både till vardag och fest. Jag har använt den hur mycket som helst och den tappar varken färg eller form. Bästa priset dessutom.

Ha en fortsatt fin helg ni som tittar in till mig och ett sent “Gott Nytt År”!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 Comments
 • Malin
  januari 6, 2024

  Hej!!

  Å vilket ärligt och härligt inlägg! 😃
  Jag är på samma linje som dig.
  Har lite saker att ta tag i som bl.a. det där med mat och motion. Nu rör jag på mig mycket i mitt jobb då jag är uska i Hemtjänsten
  Behöver röra mig mer efter arbetstid.
  Jag bli glad och inspirerad av din blogg!!

  Kram Malin 🌷

  • tiname@live.se
   januari 7, 2024

   Tack snälla Malin för din fina kommentar! Blir så glad. Vet du, jag har också jobbat som uska i hemtjänsten en gång i tiden efter att jag gick vårdlinjen på gymnasiet. Ett sånt fint och viktigt jobb! Minns den tiden med glädje. Ha en fin uppstart på 2024. Kramar //Tina

 • Lena
  januari 7, 2024

  Vilket härligt inlägg, många av punkterna har jag på min att göra lista.

  • tiname@live.se
   januari 7, 2024

   Tack snälla för din återkoppling! Då är jag i gott sällskap. Hejja oss!!! Kram //Tina

 • E
  januari 7, 2024

  Så många kloka ord och tankar – de tar jag med mig och ska försöka förvalta och omsätta på mitt sätt och mitt just nu kaosiga liv. Gott nytt 24 till oss! Kram

  • tiname@live.se
   januari 7, 2024

   Tack för din fina kommentar! Ja men ta det du kan omsätta till din tillvaro. Det är rätt skönt att sätta sig ner och tänka på område för område och vad man vill ta för steg framåt. Lycka till och jag instämmer… Gott Nytt 24 till oss! Kram //Tina

 • Anneli
  januari 7, 2024

  Hej,
  Vilken fin sammanfattning om livets olika områden. Vad glad jag blir att du inte tänker överge blogglandia för instagram som så många gör. Inget slår bloggar.
  Lycka till med alla dina planer.
  Ha det gott!
  Anneli

  • tiname@live.se
   januari 7, 2024

   Tack snälla!!! Och vad glad jag blir över att du vill att jag ska fortsätta blogga. Det är ändå något visst med bloggar tycker jag också. Tack för “lycka till”! Kram //Tina

 • Mamma C
  januari 7, 2024

  Ett härligt inlägg och Gott Nytt År till dig.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   januari 7, 2024

   Tack snälla fina du Carin. Jag uppskattar dina kommentarer så mycket. Du är alltid “spot on” . Gott Nytt År till dig också! Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  januari 7, 2024

  Vilken härlig lista! En sån borde jag också göra känner jag. Inspirerande! Ja, många länger ner bloggandet av olika skäl. Jag är också en så som gärna fortsätter blogga. tycker det är så roligt!

  Ha en fortsatt skön söndagkväll och uppstart på veckan!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   januari 7, 2024

   Tack för att du är så fin med att lämna fina kommentarer på min blogg. Där inspirerar du mig att bli bättre på det! Och ja… vi kör på med vårt bloggande för det är ju så kul!. Stor kram till dig. //Tina

 • ywonne
  januari 14, 2024

  Vilken bra lista och fint att tänka igenom livets olika områden. Tror jag ska köra en copy paste på detta för egen del:-) Skriva ner dem och utvärdera varje kvartal för att se hur jag lever mina egna behov. Så lätt att “livet” och dess “måsten” tar över, och så behöver det ju inte vara. 2024 ska bli ett mer medvetet år i mina val.
  Fin klänning, får jag fråga var du funnit den?

  //Y

  • tiname@live.se
   januari 14, 2024

   Visst är det så! Det är lätt att alla måsten tar över och man glömmer att tänka på hur man själv vill ha det för att bli sitt bästa jag och må bra. Lycka till :-). Längst ner i inlägget finna det en länk till klänningen. Jag älskar den, sååå användbar i massor av olika sammanhang. Håller både färg och form trots flera tvättar. Kram //Tina

Previous
NU NÄR JAG GÅR IN I MIN DEPPIGASTE PERIOD SÅ SKA JAG TÄNKA TILLBAKA PÅ ÅRET SOM GÅTT…