Allmänt

NU NÄR JAG GÅR IN I MIN DEPPIGASTE PERIOD SÅ SKA JAG TÄNKA TILLBAKA PÅ ÅRET SOM GÅTT…

Fram till nu så tycker jag för det mesta att livet leker. En del tycker att november är en jobbig månad men den månaden har jag inga problem med alls. Det gör inget att det är mörkt ute för då har vi advent och julen framför oss. Men nu… när julen helt plötsligt är ett minne blott så går jag in i det stora mörkret. Inte ens nyårsafton kan lätta upp även om vi alltid gör den till en mysig dag- och kväll.

Om inte jag hade haft den här bloggen så hade jag nog glömt bort massor av roliga och härliga saker som vi har gjort under året så därför har jag gjort en sammanfattning av vad vi gjort under 2023. Häng med om ni vill!

Någon snö till jul fick vi inte förra året men i början på januari så kom kylan och snön med den.

I januari fyllde också vår älskade Johannes 30 år och det firade vi med nära och kära. Kvällen började hemma hos oss med famljen, fortsatte på Surfers och avslutades på TAK med kompisar. Då fick vi oldies fortsätta på annat håll.

I februari åkte vi över till Gotland igen. När man kommer ner hit till havet så dör man nästan en liten smula för att det är så vackert.

Jag älskar vårt lilla ställe… här får jag ro!

När vi kom tillbaka till Stockholm igen så tittade solen fram och vi kunde ta en första fika utomhus i solen.

Jag överraskade Per med ett dygn på Hotel Havsbaden i Grisslehamn där jag hade hyrt tornsviten med egen jacuzzi på takterassen med utsikt över hamnen. Det stormade och var ett galet väder men det gjorde bara badet ute i jacuzzin ännu mysigare.

Vi blev bjudna till Sälen till fina vänner som har ett hus i Lindvallen. Skidåkning, afterski, skotertur upp till Storfjällsgraven mm stod på schemat. En oförglömlig långhelg!

Vi åkte hem och vände för att åka upp till Sälen igen. Med familjen den här gången.

Om vi hade mycket packning??? Svar JA! När vi handlade mat när vi kom fram så rök det sista av utrymmet i bilen.

Vädret den här veckan var det risigaste jag någonsin varit med om. Men vissa krigade på trots det eviga snöandet vareviga dag.

Vi gick på afterski med vänner som var där samtidigt som vi…

… och åkte pistmaskin upp på fjället för att äta fondue.

I slutet av april kom fina vänner från Gotland och hängde hemma hos oss en kväll.

I slutet av april kom också värmen till Stockholm. Vi gick till Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand och fick en mysig eftermiddag i värmen. Det är alltid lika mysigt med vårens första eftermiddag utomhus med rosé i glasen.

Till Valborg flyttade vi ner till Gotland för sommaren. Vi räfsade löv och donade på altanen.

Vi umgicks med fina vänner…

… och de yngsta i familjen firade sin pappas födelsedag.

Jag och mamma åkte på utflykt…

… och jag var på en LUS med ett helt gäng fina tjejkompisar på Tofta Beach House.

Nationaldagen firade vi på Gärdet i Stockholm där nationaldagsgaloppen är ett otroligt mysigt arrangemang. Vi mötte upp delar av barnaskaran där, drack bubbel och tittade på loppen.

Det bästa och största som har hänt i år är så klart att vi har fått en ny liten familjemedlem. Lilla Tage kom till oss i början på juni. Älskade lilla lillkusin; välkommen till oss! Vi i familjen älskar dig till månen och tillbaka!

Vi piffade till köket lite. När det blir bättre tider så är planen att vi ska göra en lite större renovering men det här får duga så länge.

Vi var på ett härligt partaj i Visby hos Nancy och Mattias med en hel hop med sköna människor!

Midsommarafton firade vi som alltid i Gnisvärd med nära och kära. Dans kring midsommarstången vid fiskeläget…

… och bubbel hos mamma vid vår strandstuga.

Midsommardagen firade vi med vänner med en lunch på Toftagården, fortsättning på Tofta Beach Club och grillning hemma hos vänner på kvällen.

Det blev ett par svängar upp till Fårö under sommaren.

Första gången för att fira min fina kompis Linda som bjöd på en hej dundrade födelsedagsfest hemma i sitt hus! En galet rolig kväll med sköna vänner!

Under sommaren blev det massor av tillfällen att umgås med roliga vänner i olika konstellationer.

Vi åkte på en ”Dinner Safari” och cyklade på Tofta skjutfält.

Ljugarn bjöd på ett härligt dygn och en konsert med Thomas Stenström. Vi var också på en oförglömlig kväll hemma i Tofta hos vänner som bjöd på en magisk fest med havet som bakgrund.

Rydell & Quick kom till Tofta Beach Club och där mötte vi upp sköna Toftavänner!

Lillkusinen kom till Gotland. Älskade lilla unge!

Vendela tog sin examen som Frontend-utvecklare och det firade vi med nära och kära på Tofta Beach House.

Vi hängde massor ute på vår altan och lagade maten i uteköket.

Jag fyllde år och det firades med familjen hemma hos oss.

Min syster och hennes man bjöd på mysigt poolhäng!

I början på augusti samlades alla vänner uppe på Fårö där vi bland annat hängde på SuderSannas.

SuderSannas har funnits på den här stranden i 11 år. Men nu har en kvinna från Tofta i sällskap med en advokat ifrån Stockholm och en förening från Västkusten som kallar sig för Strandskyddarna lyckats vända och vrida på strandskyddsbestämmelserna så till den milda grad att Länstyrelsen på Gotland fått kalla fötter. De har nu dragit in tillståndet för Pelle och Birgitta så de får inte längre driva sin verksamhet här. Det här stället är så älskat av alla och är en oas på Sudersand på Fårö. Stranden är flera km lång och SuderSannas tar upp en liten liten del av den men det påstås att den här verksamheten nu helt plötsligt hindrar allmänheten från tillgång till stranden. Det är det dummaste och tramsigaste jag någonsin hört. Man kan ju gå ner på stranden precis överallt. Det är helt obegripligt för mig hur dessa människor kan få så mycket makt att de kan få igenom den här typen av beslut. De vistas ju inte ens här. Det är bara ute efter att hitta nya sällen att stänga igen; inte bara på Gotland utan över hela Sverige och de lägger ner all sin tid på att överklaga allt som finns. Hittills har de lyckats med minst tre stängningar på Gotland; två på Fårö och en i Tofta. Verksamheter som funnits i flera år och som har varit så uppskattade. Är det inte att de påstår att allmänheten inte får tillgång till stranden, så är det fjärilar, växter eller sand som det ska värnas om. Missförstå mig inte; jag värnar också om faunan med snälla nån… Något har gått överstyr här… Hur många orörda stränder har vi inte runt Gotland och Fårö… hur många som helst! Så nu kommer det inte att finnas något SuderSannas på Sudersand kommande sommar och överklagandet på det som är under utveckling i Tofta bara fortsätter och fortsätter… Så sorgligt…

Innan vi reste tillbaka till Stockholm så bjöd mamma oss på middag på mysiga Lindgården I Visby.

Parken är så mysig och här finns Visbys bästa ginbar.

Tillbaka i Stockholm hängde vi med de små som visade Philippa var de går i skolan resp. förskolan.

Vi flyttade upp Philippa till Uppsala där hon landade in för att plugga historia under hösten.

En solig dag hängde vi med ungdomarna på Rörstrandsgatan. Jag och Vendela norpade en soffa och sen fylldes det på med familj under eftermiddagen.

Tillbaka till Gotland igen en sväng för att plocka in lite mer grejer inför hösten. En sista balja te och ett glas rosé blev det på altanen.

Tjejfest hos fina Maria…

… och AW hos vänner på Stenklivet!

I september reste vi till Mallorca. Jag reste i förväg och landade in med ett gäng vänner. Per kom efter några dagar.

Jag hyrde en lägenhet vid ett litet torg inne i Gamla Stan i Palma.

Goda frukostar, Sangria, bad i pool och hav och härliga middagar med kompisgänget!

Hemma igen och då gick vi till Mosebacke för en konsert med Markus Krunegård…

… mys med Tage som bara växer och växer…

… och vi firade Loa och Majkens födelsedagar i efterskott.

Middag med vännerna på Tranan vid Odenplan och vi blev sen bjudna på ett galet gott vin hemma hos dem. Vi har lyckats komma över en låda. Och den där tröjan har varit min favorit under hösten. Den är typ med på alla bilder…

Konsert med Sveriges Radios symfoniorkester i Berwaldhallen med vänner….

… och under hösten har vi också hunnit med att träffa två fina vänner med deras respektive. Inte på samma gång dock… Tröjan igen… suck!

På Alla Helgona tände vi ljus för Pers föräldrar och min pappa på Norra Begravningsplatsen.

En sväng till Gotland igen i november för att fixa det sista inför vintern och umgås med familj och vänner men vi hann inte med så mycket för först pajade vattenberedaren så det blev en massa stök med den och sen blev vi sjuka.

Men vi hann med ett partaj i alla fall och jag mötte upp tjejkompisar för en fördrink på Bolaget inne i Visby.

I oktober hoppade jag på en ny jobbutmaning. Jag tog rollen som Chef för HR Business på Swedavia. Inte ett självklart val från början men nu känns det helt rätt!

Är så tacksam över att jag får jobba med det här gänget!

Mötte upp gotlandsvänner på Grodan för en lunch. Alltid lika roligt att umgås med dem!

Sen blev det advent…

… och det firade vi med barnen och deras kusiner här hemma hos oss.

Konsert med Gustaf och Viktor Norén i Filadelfiakyrkan…

… och konsert med Miriam Bryant i Berwaldhallen.

Ja och sen blev det ju jul som vi firade på Hasselbacken och här hemma hos oss.

Juldagshäng i Vasaparken med skridskoåkning och varm choklad.

Ja det var mitt 2023!

För att summera så har det varit ett fantastiskt 2023. Nu ska jag jobba ett par dagar, fira nyår och sen ska jag traggla mig igenom deppiga januari och februari. Därefter kan man börja andas morgonluft igen. För våren och ljuset kommer ju tillslut som tur är.

Vi hörs!

KRAM!

10 kommentarer

  • tiname@live.se

   Det har varit ett riktigt bra år. Man blir påmind om det när man tittar tillbaka :-). Tack! Ha en fin helg när den kommer! Kram //Tina

 • Monika

  Nej, januari och februari är inte deppiga. Det har vänt och ljuset är på väg tillbaka. Redan ljusare på em. November är däremot förskräcklig, får gärna utgå ur almanackan. Jag är extremt ljusberoende, borde antagligen gå i ljusterapi. På julafton, juldagen och annandagen var det sol från klarblå himmel i ett vintrigt landskap, så härligt.
  Kram

  • tiname@live.se

   Det tycker jag. I november är det så mycket mys, fix inför advent och jag har julen att se fram emot. När januari kommer så upplever jag inte att det har blivit ljusare alls och jag har myst klart med tända ljus och tänd brasa. Då är det bara en enda lång transportsträcka fram till våren. Bistert och kallt. Men när solen tittar fram så håller jag med dig om att det är härligt! Gott Nytt År! Kram //Tina

  • tiname@live.se

   Ja bortsett från allt elände i världen, vattenskador mm så var det ett fantastiskt 2023. Tack detsamma Lena 🙂 Kram //Tina

 • Drömhushelena

  Fint år ändå 🙂 Och nu får vi se till att ses under de där deppiga månaderna, så blir det lite roligare i alla fall <3 Har ni några lediga helger jan-feb? Kram

  • tiname@live.se

   Ja verkligen! Det blev överlag ett bra år trots allt. Jaaa det ska vi! Jag hör av mig om förslag på datum. Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *