JAG OCH MIN ALMANACKA…

Hej hej!
Idag tror jag minsann att våren kom hit till Stockholm. Jag var ute en liten sväng på lunchen och solen värmde ju faktiskt. Jag såg både snödroppar och krokus. Wiiieee!!!
I mitt jobb så är jag van med att jobba helt och hållet digitaliserat. Jag har inte ett papper att hålla reda på med några få undantag när något protokoll måste ha en fysisk underskrift. I övrigt så finns allt  jag behöver i min dator. Det är ju smidigt men samtidigt lite trist för jag älskar ju att skriva för hand och jag tror att det är därför som jag inför varje nytt år håller fast vid att köpa en fysisk almanacka till mina privata aktiviteter där jag kan få utlopp för att få skiva för hand. 
Alltså om ni visste hur förväntansfull jag är när november börja närma sig och almanackorna kommer ut i butikerna. Att sen (när jag väl hittat den ultimata) få sätta mig ner med en penna och för hand fylla i alla födelsedagar som ska firas och alla andra aktiviteter, det är liksom en riktig höjdare! Per och mina barn de bara skakar på huvudet och tycker att jag är sååååå mossig. Bara ordet almanacka i sig andas ju mossa…
Man ska kunna se en hel vecka i taget och på ena sidan måste det finnas utrymme för att skriva upp mina to do´s. Den måste också innehålla en årsöversikt så att jag kan få en bra överblick över året. Det behövs inte mer än så. I övrigt så tror jag inte att bilden av mig är att jag är speciellt mossig men när vi kommer till min almanacka då kan jag hålla med om att det är old school. Tydligen har jag i denna föränderliga värld ett behov av att en liten, liten del av den ska få vara som den alltid har varit. 
Fint på något sätt ändå…
Nu är det dags för yoga innan det är dags att börja runda av den här tisdagen. Ha en fin kväll!
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Mamma C
  mars 19, 2019

  Almanacka är en bra grej faktiskt. Men nu är det nog några år sedan jag använde någon.
  Din var mycket snygg.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   mars 20, 2019

   Verkligen, om man inte har vant sig med att ha allt i mobilen :-). Tack! Kram //Tina

 • Anonym
  mars 20, 2019

  Då är jag lika mossig som du eftersom jag också har en old school almanacka och det är lika roligt varje år att få välja en ny med något fint omslag! Kram Maud

  • tiname@live.se
   mars 20, 2019

   Vad skönt att jag inte är ensam ha ha :-). Eller hur, det finns en viss tjusning i att välja och att få skriva för hand. Kram //Tina

 • Wikers Liv
  mars 20, 2019

  Jag gillar också att skriva för hand. Både listor och anteckningar m.m . och jag har också en fysisk almanacka… 😉 . Gillar att bläddra fram och tillbaka och skriva förstås. Gillar inte att använda kalendern i mobilen, faktiskt.
  Kram/Maria

  • tiname@live.se
   mars 20, 2019

   Visst är det härligt! Jag skriver också listor och det är något visst med att kunna få hantera något fysiskt emellanåt. Kram //Tina

Previous
FAVORITFÄRG PÅ NAGELLACK…