JAG SKULLE VILJA VETA OM DET ÄR COVID-19 JAG HAR…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Adlibris.

Hej Hej!

Vet ni, jag har varit så himla risig den senaste veckan och så här i efterhand kan jag pricka in i princip alla symptom på Covid-19 förutom att jag hittills har klarat mig från andnöd. Det började egentligen i slutet på förra veckan då jag kände mig magdålig men det gick snabbt över… trodde jag… Förra fredagen minns jag att jag blev så vansinnigt frusen så att jag tog en het dusch hur länge som helst. Men det gick också över. Sen började jag hosta så smått. Lite hit och dit. Inget konstigt i min värld som har allergi. Det hör till så här års. När vi var ute och gick i lördags så kände jag mig lite tung och sliten men inget mer än så. Vi är båda allergiska och jag tänkte att det måste vara allergin som gör mig så trött och tung. I söndags skulle vi gå ner och kika på Guldbron men vi kom till Odenplan sen fick jag vända. Jag kände mig helt matt och konstig. Sen sov jag resten av den dagen, kvällen och natten.

De senaste dagarna har jag tappat lukt och smak, haft lite feber hit och dit, hostat, haft smärtor i muskler och leder, jag har inte kunnat äta något eftersom jag har haft ont i magen (jag skonar er från detaljer) och tappat aptiten totalt. Inget har smakat. Jag har också sovit så fort jag har kommit åt och det har gått upp och ner i flera dagar.

I går kunde jag äta en halv apelsin. Inte för att den smakade något men den smakade i alla fall friskt. I går kväll åt jag två små pizzaslices och jag kunde känna smaken av salt. Idag känner jag mig rätt pigg igen. Jag har kunnat äta yoghurt med banan till frukost och nu har jag nog fått tillbaka min smak igen på riktigt. Febern är borta och allt annat också förutom hostan. Den är sjukt irriterande så idag har jag haft ett videomöte med min doktor Matteus som har skrivit ut både allergi- och astma-medicin till mig. Förhoppningsvis kommer medicineringen att ta bort den här hostan som inte riktigt vill släppa taget.

Så typiskt… jag som var så ledsen över att vi inte kunde resa till Gotland över påsk pga av att FHM avråder från inrikes resor över påsken. I stället såg jag fram emot att få träffa barnen här uppe på påskafton men det har vi nu fått ställa in det också. En riktig skitpåsk helt enkelt. Sen blir jag sjukt provocerad av att jag ser att gotlänningar gladeligen reser över till Stockholm utan skrupler. Här har man bett oss Stockholmare att inte resa ner för att inte riskera smitta på ön och så reser man istället åt andra hållet och tar med smittan hem till ön igen på egen hand. Alltså… PÅ RIKTIGT!!! Vad är det som är otydligt?

Den senaste veckan har jag ändå i mina vakna stunder lyckats rasslat av ett par böcker. Lucinda Rileys “De sju systrarna” som jag bland annat fick av Per i Alla Hjärtans Dagspresent och just denna är den första i en serie. Riktigt bra, och jag kommer absolut att läsa resten. HÄR hittar ni den. Anna Janssons nya bok “Dotter saknad” var också den bästa på länge. Jag älskar när ingenting är som man tror. HÄR hittar ni den.

Nu ska jag se till att jaga bort det sista av det här jobbiga så att jag, när jag haft de rekommenderade symtomfria dagarna, kan få gå ut igen och se lite folk. Tänk om man också kunde ha haft möjlighet att kunna få ta ett test som kan svara på om man är immun eller inte. Jag skulle så gärna vilja veta… Om vi är immuna så skulle vi kunna resa ner till ön och umgås med mina föräldrar lite. De har nu suttit i karantän i flera veckor och de är såååå tappra!

Ha en fin påsk och för tusan, ni som inte redan har gjort det, sätt ert sociala umgänge på hold ett tag för det här som jag har haft nu den senaste veckan liknar inget annat som jag har haft tidigare. Det vill ni INTE ha, det kan jag lova er.

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 Comments
 • E
  april 10, 2020

  Jag har haft precis som du , olustigt eftersom man inte vet om man har coviden eller inte. Lär ju inte få ngt svar heller … Knasigt av öjborna att åka till smittan, det lär vi ju heller aldrig få svar på hur de tänkte. Påsken blir som den blir detta året helt enkelt. Kryakram till dig!

  • tiname@live.se
   april 10, 2020

   Nej men så är det ju. Man lär ju aldrig få veta… Som du säger, det får bli som det blir med påsken i år och så får vi krya på oss under tiden. Tack detsamma! Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  april 10, 2020

  Nä, fy vad det där lät trist! Det låter ju som att det skulle kunna vara covid19. Men jag har hört att det inte är säkert att man blir immun bara för att man haft det. Men det är från en ytterst osäker källa så jag kan inte säga att det är så.

  Kanske kommer de med ett test snart som man kan prova. Men tyvärr lär det väl dröja ett tag.

  Sköt om dig! Och ha en så bra långfredag du kan!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   april 10, 2020

   Ja, jag har ju prickat in allt utom andnöd men man vet ju aldrig när man inte kan testa. Ja, teorierna är många om allt möjligt och man får försöka hitta sitt eget förhållningssätt till allt. Var rädd som er och ha en fin påsk! Kram //Tina

 • Solveig
  april 10, 2020

  Tyvärr får du nog hålla dig från Gotland ett bra tag till, oavsett om du är/blir immun eller inte. Man ska nog inte “dra” dit eventuell smitta.

  • tiname@live.se
   april 10, 2020

   Om man är en vanlig turist så är det lätt att skjuta på en resa på obestämd tid men om man har mindre barn som bor på ön och flera andra skäl som gör att man måste dit så är det inte lika enkelt. Det är bara vi som kan avgöra när vi kan resa utifrån de riktlinjer som finns och utifrån de förutsättningar som just vi har så när det är dags kommer vi att väga in alla parametrar i vårt beslut. Ha en fin påsk! //Tina

 • Mamma C
  april 10, 2020

  Så skönt att du mår bättre igen och du fått medicin för din hosta.
  Här är vi inne på 26 dagen nu i karantän och Spanien har förlängt den till den 26 April nu.
  Ha en din långfredag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   april 10, 2020

   Ja så skönt verkligen! Här sitter jag och klagar över min situation… att sitta i karantän som ni gör kan inte vara lätt. Ni är så tålmodiga! Hoppas att allt kommer att lätta upp hos er snart så att ni kan få röra er utomhus igen. Kramar och ha en fin påsk trots allt! //Tina

 • Helene
  april 11, 2020

  Skönt att du mår bättre❤️
  Önskar dig en Glad Påsk🐣
  Kram Helene

  • tiname@live.se
   april 11, 2020

   Tack Helene! Ja, det är så skönt att få känna sig lite pigg igen. Tack detsamma, jag önskar dig också en riktigt fin påsk! Kramar //Tina

Previous
NÄR MAN MISSAR EN SMYGÖPPNING AV HÄSTNÄS OUTLET…