Allmänt,  Familj

JULAFTON 2022…

Här kommer ett bildregn från vår julafton. Vi vaknade upp till en dag med ett strålande väder. Kallt som bara den och det var frostigt ute så även om det var väldigt sparsamt med snö så fick man ändå en stark julkänsla.

Vendela kom förbi oss på förmiddagen och lämnade sina paket och sen tog vi bussen från Odenplan till Djurgården och Hasselbacken där vi bokat in oss på ett julbord. Liksom uppesittarkvällen så har det blivit lite av en tradition att gå ut och äta julbord på julafton. Vi har varit på Stallmästaregården tidigare och förra året var alla ungar på East men då var inte vi med eftersom vi firade på Gotland då.

Min klänning kommer från Stockholms Klänningsfabrik och är inköpt på Millers; en liten butik som ligger ett kvarter från oss där vi bor.

Vi hade den tidiga sittningen som startade 11.30. På plats mötte vi upp alla barnen och även Lindas pappa samt en annan släkting till henne.

Jag har aldrig varit på Hasselbacken tidigare men blev glatt överraskad. Så mysigt och trevligt.

Vi var typ först på plats så det var lite lyxigt att greppa en tallrik och vara först att ta från det stora julbordet. Men vi startade med lite glögg.

Massor av goda sillar och snaps så klart. Men snapsen hoppar jag över. Inte min grej…

Julbordet som bestod av flera olika bord var fyllt med hur mycket god mat som helst.

Fräscht, gott och snyggt upplagt.

Det ”varma” var också väldigt gott. Det fanns allt från Jansson, ribs, brysselkål till Frittata. Tyvärr blev jag mätt alldeles för fort och klarade inte av att smaka på allt jag skulle velat.

Det här godisrummet skojar man inte bort… Godsaker från golv till tak!

När vi kände oss klara så följde några med hem till oss medan de små fick ut och rasa av sig lite ett par timmar. När alla var på plats så snodde vi ihop en bubblig juldrink. HÄR finns receptet. Vi gjorde om den lite och la i torkade apelsinskivor som jag fixade i veckan som gick samt en kanelstång.

Helt plötsligt så bankade det på dörren och visst var det tomten som kom på besök. Så synd att Johannes missade det hela för han var ju tvungen att gå ut och köpa chips. Men Loa är för stor för det här nu. Han sa till mig att ”vet du… jag tror jag vet vem det är?”

Sen öppnades det paket av både små…

… och stora.

Vi fick så fina julklappar av alla barnen. Vi har ju redan gett dem en julklapp i form av en fjällsemester under påsklovet men det var klart att det ändå låg några julklappar till dem under granen. Kunde inte låta bli…

Dags att duka upp. Visst är det konstigt att trots att man ätit så mycket mat på lunchen så blir man ändå hungrig igen till slut.

Vi satsade på smårätter och tilltugg till kvällen för att det inte skulle bli så tungt. Skagenröra på knäckebröd, ostron med citron, ostkuber med vit tryffelolja, chili och sesamfrön. HÄR finns receptet på ostkuberna.

Minirårakor med creme fraice, hackad rödlök och löjrom. Recept hittar ni HÄR. Jag gjorde också en nubbesallad efter det HÄR receptet.

Johannes och Viktoria hade med sig snaps och som ni kan läsa på flaskan så är denna snaps en re-creation of the world´s oldest liquor found on the sunken warship Vasa. Coolt, eller hur!

En puss under misteln!

Vilken magiskt fin julafton vi fick. Det var bara de två yngsta som saknades eftersom de firade jul på Gotland med sin mamma. Men vi fick till en Face Time och det är ju fint det med.

När timmen blev sen blev det lilla flickebarnet trött och pyjamasen åkte på. Lite film med brorsan i vår säng och sen var det dags att runda av julafton 2022.

I år har vi valt att inte ta någon semester i mellandagarna så i morgon är det jobb som gäller. Underbart är kort heter det ju och så var det verkligen i år när juldagarna legat på en helg. Förhoppningsvis kommer det att vara rätt lugnt i veckan så att jag i lugn och ro kan få jobba undan en del surdegar som legat till sig.

Men än är det annandag jul och kvällens julfilm blir ”The Holiday”. Tröttnar aldrig…

Vi hörs!

KRAM!

4 Comments

  • Monika

    Julbordet som ni åt som jullunch såg jättefint ut. Gillar när det är uppdukat på många mindre bord. Blir mindre rörigt då. Vickningen på kvällen med småplock såg också delikat ut. Måste säga att den Skagenröra vi köper i manuella delikatessdisken i vår ICA är mindre kletig än din, faktiskt nästan för lite kletig för min smak. Jag kan tycka att julhelgen blev väl kort med många arbetsdagar innan nyår.
    Kram Monika

    • tiname@live.se

      Ja det var ett jättefint julbord! Skagenröran kommer från Melanders här i Stockholm och det är den godaste av alla tycker vi. Precis lagom konsistens och smak. Dyr som sjutton men värd varenda krona. Håller med dig. Ledigheten var väldigt kort i år. När man som jag jobbar i mellandagarna så kändes det som en vanlig helg. Och likadant blir det över nyår. Gott Nytt År! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *