Allmänt

KRÄFTSKIVA 2020

Inlägget innehåller reklamlänkar till H&M och Åhléns.

Hej så här på sena kvällen!

Oj vad den här helgen har gått i rasande fart. Varenda minut har varit maxad för igår var det dags för årets kräftskiva med delar av familjen och med min ”bästis” sen tonåren och hennes man. I 30° värme och strålande sol gick vi här hemma på altanen och fixade och förberedde inför kräftskivan som startade upp vid 16-tiden för att de små skulle kunna få vara med så mycket som möjligt. Fattar ni hur varmt det var… Nog för att man vill ha fint väder när man ska ha en kräftskiva men jösses, det här var något i hästväg.

Så här såg det ut innan kräftorna hamnade i skålarna. Jag har snott några ideér till dukningen från en av mina vänner Helena som är stilsäker som få, och kompletterat med mitt eget utifrån vad vi hade hemma.

Det blev så här innan kräftorna kom på plats…

Linneservetter kommer HÄRIFRÅN. I mitten har jag lagt en linneduk lite slarvigt. HÄR hittar ni en till ett bra pris. Ibland är det bra att vara hamster för när man ska ställa till med en kräftskiva så måste man ha många ljuslyktor tända och vi hade sparat ett gäng i ett förråd som var perfekt att plocka fram ikväll. Kräftorna la vi i våra frukostskålar och tekoppar som fick stå på en tallrik. Det funkade bra. Sen hade vi ett stort fat med extra kräftor och räkor bredvid som man kunde fylla på efter hand.

Vi har haft ett och annat större partaj här på landet under somrarna och vi har köpt upp oss på massor av billiga vinglas som funkar bra när man är många. HÄR hittar ni dem. Snapsglasen är från Orrefors är arvegods och förr i tiden så tog man inte bort klisterlapparna på glasen för då var det lite status att visa var de kommer ifrån. De får sitta kvar för det sägs att de har ett högre värde om äldre glas har klisterlapparna kvar.

Fördrink på altantrappan…

Jag bakade små Västerbottenpajer med löjrom, Crème Fraice, hackad röd lök och lite dill på toppen…

… och det dracks gotländsk snaps.

De små är så ljuvliga vid den här typen av kvällar. De plockar alltid fram sin bästa sidor och bara myser omkring. Att få måla med Lilly är en hit! Och när man behöver runda av kvällen är det mysigt att få se på en film på paddan.

En mysig kväll med ett fint gäng!

I morse vaknade jag supertidigt. Typ vid 07.00, innan småkottarna hade vaknat men när de gick live så cyklade jag och Jacob med barnen till Tofta Strandbageri och köpte frukostbröd. Jag älskar att äta frukost ute alla tillsammans. Bästa starten på dagen!

Sen blev det stranden för oss och vilken dag… vet ni… till och med jag tog mig ett dopp. Det var varmt både i luften och vattnet och det är då det händer! Men mot eftermiddagen rullade det tyvärr in algblomning. Buuuu… nackdelen när det blir varmt.

I kväll har vi varit på garden party hemma hos mina föräldrar. Sista rycket nu innan vi alla åker tillbaka till Stockholm. Jacob och Linda åker på torsdag och vi har bokat hemresa nästa måndag. Som alltid känner jag mig vemodig när något fint tar slut men ändå mindre i år än tidigare år. Vi har fått vara här nere på ön sen veckan innan midsommar och stannar längre än vi brukar eftersom det är som det är med det där viruset. Något positivt trots allt.

Nu väntar en hel jobbvecka för min del för nu är min permitteringsledighet slut. Dags att kavla upp ärmarna!

KRAM!

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *