Allmänt

LITE OM LILLYS TOMATODLING, NÄR TÅLAMODET TRYTER OCH ATT DET BLEV EN FIN SOMMAR TROTS ALLT…

Hej Hej!

Nu har jag landat in här hemma igen efter en dag på vift. Jag har besökt flera inredningsbutiker men shoppinglyckan var inte med mig. Det är ändå mysigt att bara gå omkring och nypa, klämma och känna på vackra saker. Som avslutning skulle jag storhandla inför morgondagen och där någonstans började det gå snett. Flera grejer som jag var ute efter fanns inte och jag var tvungen att hitta på alternativ och det toppades med att de styckfrysta räkorna som vi ska ha som komplement till kräftorna var en omöjlighet att få tag på. Antingen var de slut eller fanns inte alls. Fyra butiker senare och en tur runt halva Visby gick jag äntligen ut med en stor påse räkor i handen. Då var det nära kan jag säga… att mitt tålamod brast.

När jag kom hem blev jag placerad i loungen med ett glas rosé, ett magasin och min dator och nu sitter jag bara här och har det gött under tiden som Per lagar middag åt mig. De sista av våra sommargrannar lämnade precis och det är alldeles tyst och lugnt omkring oss. Det är varmt och skönt ute och inga tvestjärtar så långt ögat kan nå trots att vi är inne i augusti men en och annan spindel dyker upp här och där. Det är ett riktigt spindelår i år har vi märkt. De kan jag leva med bara jag slipper att ta bort dem, men tvestjärtarna… fy, då får jag hjärtklappning. Sååå äckliga kryp.

Och kolla här… Lillys tomater är på gång! Just nu ser de mest ut som krusbär och frågan är om vi kommer att hinna skörda någon innan vi åker?

Visst blev det en fin sommar ändå trots Covid-19. Vi är lyckligtvis förskonade från att någon i vår närhet har drabbats på ett allvarlig sätt och vi är lyckligt lottade som har vårt fritidshus här på Gotland där vi har kunnat hålla till i sommar. Vi är så tacksamma över det. Vi kommer inte att boka någon utlandsresa nu framöver även om det har öppnats upp. Det känns alldeles för osäkert även om vi har antikroppar. Halva grejen för oss är att få resa på ett njutbart sätt och de förutsättningarna finns inte just nu. Vi vill hänga i en lounge innan flighten, äta så gott man nu kan på flyget, ta en drink och njuta även av flygturen och det funkar ju inte så just nu. Sen vet man inte hur länge antikropparna som vi har skyddar heller. Saker och ting kan ändras snabbt och vi vill inte fastna någonstans eller hamna i karantän. Näää vi riktar in oss på en höst i Stockholm och här på Gotland och det är inget dåligt alternativ, eller hur?

Sen håller jag mina båda tummar hårt för att vår Vendela kommer iväg till USA för att plugga i januari som tänkt. Och då är det ju dit vill åka och hälsa på så klart. Vi ligger lågt så länge och hoppas på det bästa!

Nu väntar en god middag. Vi ses och hörs!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *