Allmänt

KRÄMIG FISKSOPPA TILL MIDDAG…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera, H&M och Åhléns.

Hej Hallå!

Ni är flera stycken som har frågat efter receptet på en fisksoppa som jag har ”pratat” om här på bloggen. Det var jättelängesen vi åt den så det passade ju perfekt att laga den nu i påsk. Jag är inte så förtjust i tomatbaserade fisksoppor även om man kan springa på en och annan som ändå är god men den här lite mer krämiga varianten passar mig så mycket bättre.

Den är också superenkel att göra och ni vet ju vid det här laget att jag lagar och bakar helst sådant som är enkelt och inte allt för komplicerat. Latmasken jag har i mig ni vet…

Klassiska soppskålar ”Lejon” hittar ni HÄR. HÄR finns snygga linneservetter i olika färger och HÄR finns snygga bordstabletter i lite grövre modell.

Det här behöver ni till 6-8 p…

1 fänkål, 1 morot, 1 purjolök, 1 gul lök, 0,5 g saffran, 1 l fiskfond, 2 dl vitt vin, 6 dl grädde, 400 g torsk, 400 g lax, 1 knippe sparris, 1 tråg sockerärtor, saft av apelsin, smör, salt och peppar.

Strimla fänkål, morot, purjolök, gul lök och fräs i smör några minuter tillsammans med saffran. Tillsätt fiskfond, vitt vin, grädde och låt koka ihop i 30 min. Skär torsk och lax i lagom stora ätbitar, salta dem lätt och lägg i soppan. Sjud försiktigt i 8 minuter. Tillsätt sparris i bitar och ett tråg strimlade sockerärtor. Sjud ytterligare 2-3 minuter. Krydda med pressad apelsinsaft, salt och peppar efter smak.

Lycka till!!!

I övrigt har det inte blivit så mycket matlagning här hemma i helgen. Även om jag har fått tillbaka min smak och matlust så äter jag miniportioner numer så vi har försökt att anpassa menyerna efter mig för att minska svinnet om man säger så. I övrigt så kände jag mig rätt stark igår. Vi var ute och gick en långpromenad under eftermiddagen och jag tyckte nog att jag klarade trapporna upp till lägenheten när vi kom hem rätt hyfsat ändå. Det tar sig även om jag var rätt matt efter att ha stått i köket och fixat soppan också. Jag tänjde nog lite för mycket på gränserna igår…

Ha en fin kortvecka!

KRAM!

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *