Mina dagar

LYXIGT MED EN LEDIG MÅNDAG…

Det här mina vänner var ju fantastiskt skönt; att ta ledigt en måndag bara så där utan att ha en massa saker inplanerat. Ytterligare en sovmorgon, en frukost i lugn och ro och sen ett par timmars strosande på stan i olika butiker utan att känna att man har en tid att passa. Underbart! Jag tror att jag är som gjord för att ha ledigt tre dagar efter en jobbarvecka. Vem var det som hittade på att det bara skulle vara två dagars ledigt?! Att just ta ledigt en måndag tycker jag också känns lite extra mysigt än att ta ledigt en fredag. Fredagar är ju så trevliga ändå oavsett om man jobbar eller inte. Måndagar för mig är alltid lite tyngre och att veta på söndagen att man är ledig ytterligare en dag är ju en sån härlig känsla.
Här hemma har vi nu kommit ifatt med adventsmyset. Krokusarna och amaryllisen är på plats och första adventsljuset är tänt. Brasan knastrade så fint… en stund… vi har så galet stora problem med att tända upp vår braskamin här inne i stan. Den har svårt att ta sig (inte alla dagar men då och då) och det ryker in som bara den. Idag luktar det som att vi haft en öppen brasa här hemma och grillat korv ett par timmar… Inte roligt. Vad vi har förstått så är vårt hus för välisolerat så vi kommer att behöva komplettera med att göra en öppning ut genom väggen för att hämta in extra syre. Suck… Det verkar inte vara meningen att vi skall få använda vår kamin. Det är sådant stök hela tiden. Vad gäller vår matta till trappan så har det gått troll i den också. Det är tydligen inte så många som kan lägga sådana mattor nu förtiden och han som skall lägga den har så klart brutit några revben. Hur är det möjligt att vi alltid skall råka ut för en massa konstiga saker när vi tar oss för någonting. Vi började med allt det här i augusti, nu är vi inne i december och vi är ännu inte i mål. Det är ju inte så att vi bygger ett helt nytt hus precis…

Så nu har jag fått gnälla av mig lite också, man kan egentligen bara skratta åt eländet… Nu har vi hällt upp ett glas rött, min P och jag och vi skall snart börja med middagen. I kväll blir det ugnsbakad biff med något gott i potatisväg till. Jag vill ju gärna behålla den här härliga känslan av att vara lyxledig en stund till så det är väl lika bra att gå all in :-).
Ha en fin måndagskväll ni också!
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *