MARINA PICCOLA…

Hej måndag och nya veckan!

Vi konstaterade igår att vi har blivit rätt duktiga på att testa nya maträtter under året som gått. Skälet till det är givetvis att vi är hemma mer än vad vi någonsin varit tidigare och måste utmana oss själva vad gäller att hitta på goda middagar om kvällarna. Helst ska det också vara maträtter som man kan värma upp till lunch dagen efter så att man slipper ägna tid till att hitta på något nytt varje dag. Jag är också så kräsen vad gäller “rester” så det är en utmaning. Det är inte vad som helst som är gott att värma upp tycker jag. Potatis och fisk exempelvis funkar ju inte alls att värma upp dagen efter enligt mig.

Men igår blev det ändå en fiskrätt till middag och jag hade en plan för hur vi skulle göra inför dagens lunch.

Det blev Marina Piccoloa som är en maträtt med torskrygg, risotto och en sås på gröna ärtor (inte ärtpuré som jag felaktigt skrev i gårdagens blogginlägg). Här kommer receptet som är hämtat från Åsa och Emilio Ingrossos bok Sensi…

Och så här såg den färdiga middagen ut. Herrejösses så gott!

Vår plan gick ut på att vi lagade till allt enligt receptet till fyra portioner vad gäller allt utom torskryggen där vi bara tillagade två så det enda vi behövde göra idag var att laga till två nya portioner torskrygg vilket gick supersnabbt. Allt annat går ju finfint att värma upp dagen efter.

Och vet ni… det var nästan så att jag tyckte att det var kul att laga mat igår. Jag som annars tycker att laga mat är ett nödvändigt ont för jag tycker ju mest om att äta den, inte laga. Kanske ett trendbrott?

Ett annat trendbrott är att jag är ute i så god tid med julklapparna. Jag har några nötter kvar att knäcka men jag känner mig ändå rätt lugn eftersom jag är igång med julklappsfixet sedan ett par veckor tillbaka. Så otippat verkligen men det hänger säkert ihop med att jag har lite mer tid till förfogande i år jämfört med andra år. Hur ligger ni till? Och upplever ni samma som jag, att det finns lite mer tid över för julstök i år?

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
DEN HÄR GODINGEN ÄR PÅ VÄG HEM TILL MIG NU…