Mina dagar

MER FÄRSK FISK GÅR NOG INTE ATT FÅ…

God förmiddag på er!
Efter en skön sovmorgon och en riktigt god långfrukost så sitter jag ff kvar här vid köksbordet och bara känner in den här lördagen. Skönt med lediga dagar ändå…
Här kommer ett sista restaurangtips från Gran Canaria och Puerto de Mogán. Om man går över till andra sidan hamnen, ut på piren så hamnar man på en rätt risig bakgata men där helt plötsligt uppenbarar sig ett litet hål i väggen i form av en ingång till Cofradia de Pescadores.

Går man igenom restaurangen så kommer man ut på deras uteservering på kajen och här kan man sitta och se när fiskarna kommer in med sin fångst eftersom de håller till precis bredvid Cofradia. Det är inte många ställen på sydkusten som har en levande ”fiskeindustri” och det är det som skiljer den här lilla byn från de flesta andra byar som bara är uppbyggda för turister.

Låt er inte avskräckas för att menyerna är inplastade och på olika språk för i dem döljer sig supergod och vällagad mat. Nu har vi ju inte ätit igenom hela deras meny men vi kan gå i god för dagens färska fisk och skaldjuren i alla fall.

Eftersom man i princip sitter och äter på kajkanten så är ju utsikten också därefter.

Nu kommer jag inte ihåg vad just den här fisken hade för namn men det var i alla fall dagens färska fisk och till den fick jag kanariska potatisar med tre olika sorters såser till. Jag gick därifrån med ett fånigt leende på läpparna.
Många bra matupplevelser blev det på Gran Canaria den här gången.
Nu är det dags för oss att samla ihop oss lite. Det blir en dag på Mall of Scandinavia idag. Jag måste hitta en skidjacka inför resan till Sälen om två veckor. Jag klickade hem en supersnygg korallröd historia innan vi reste till GC men den var i dyraste laget så den fick åka tillbaka. Just den färgen som jag älskar för tillfället kanske jag tröttnar på till nästa säsong och den risken vill jag inte ta. 
Ha en underbar lördag ni alla som tittar in. Jätteroligt att ni är här!
KRAM! 

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *