Allmänt

MIDSOMMARAFTON 2024

God fortsättning på er eller vad man nu säger! Midsommaraftonen blev precis sådär drömmig som jag ville ha den. Vi vaknade upp till strålande sol. Vi har firat midsommarafton på samma sätt i alla år. Lunch och kväll har varierat under åren men eftermiddagen har alltid firats på samma sätt.

Årets midsommarklänning. Minns faktiskt inte vart den är köpt men märket är Allyson.

Till lunch var vi bjudna hem till min ex-man och hans Pernilla där vi mötte upp alla barnen och min mamma.

Vi startade med ostron och bubbel.

Alla var med utom de två yngsta i familjen som tyvärr jobbade hela midsommarhelgen.

Viktigt att bli insmord med solskydd. Tänk att den här lilla skrutten redan är ett år.

Under eftermiddagen hängde vi i Gnisvärds fiskeläge. Jag har alltid haft med en jordgubbstårta men den skippade vi i år för det är ändå ingen som brukar orka äta av den.

Istället tog vi med lite Cava. Precis innan vi skulle lämna fiskeläget så blev jag stucken av en humla som på något sätt lyckats ta sig upp under min klänning och upp på ryggen. Det gjorde såååå ont. Jag har aldrig blivit stucken av en humla tidigare. Jag trodde att de mest brändes men det är en myt kan jag tala om. Ännu efter två dagar så känner jag av bettet och jag har fått som en stor rodnad runt omkring. Det ser ut som ett stort nässelutslag.

Nästa stopp blev vid mamma vid vår strandsstuga.

Det är mammas bästa när vi alla samlas här på midsommarafton.

Det kastades stenar…

… och det kastades varpa.

Våra tre äldsta!

När kvällen kom så landade vi in hos Micke och Pernilla igen där det bjöds på flankstek som tillagats i i sous vide och därefter en snabb sväng på grillen. Till det potatissallad med sparris, lök och rädisor samt hemslungad bea. Jacob är chefen i köket!

Så gott!!!

Pernilla gjorde en svingod efterrätt!

Mamma njöt av en drink som matchade hennes outfit.

Och lillkusinen var såklart i centrum hela dagen.

När kvällen gick mot natt promenerade vi hem igen genom skogen. Jag är så tacksam för att vi fick en så fin midsommarafton tillsammans med nära och kära. Den kunde inte ha blivit bättre!

Midsommardagen firade vi tillsammans med vänner och det var inte direkt någon solig historia. Det spöregnade i princip hela dagen. Men roligt hade vi!

Ha en fin söndag!

KRAM!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *