MITT UTE I INGENSTANS LIGGER RUTE STENUGNSBAGERI…

Posted on

Hello!

När vi tog en tripp till Fårö för några veckor sedan så svängde vi av stora vägen och tog oss längs med slingriga vägar till Rute Stenugnsbageri som är ett systerbageri till Fabrique. Byggnaden var från början en bortglömd risig gammal smedja men har sedan 2006 återuppstått i form av ett bageri. Ett sommarbageri som också serverar gudomliga pizzor. Allt bakas i en vedeldad stenugn vilket gör smakerna unika.

Det finns gott om sittplatser och är vädret risigt så kan man sitta i det vackra orangeriet.

Vi tog varsin räkmacka till lunch den här gången. Gott!!! Ett bra ställe att äta frukost eller lunch på när man är på väg upp till Fårö.

Här hemma har första jobbveckan efter semestern startat upp. Per började i måndags och jag i går. Än så länge är det relativt lugnt men jag kan tänka mig att många kommer tillbaka i nästa vecka och då kommer det att börja snurra på misstänker jag. Vi kör på med Yinyoga och jag har börjat powerwalka igen efter det där förbaskade ryggskottet som jag fortfarande känner av. Men ryggen håller för det tack och lov.

Efter jobbet mötte jag upp min mamma inne i Visby och vi tog en fika på ett utecafé. Sen fick jag gå omkring och spana efter en födelsedagspresent. Mamma stod utomhus under tiden jag gick runt i butikerna och kollade. Till slut hittade jag ett par grejer som fick följa med hem. Mysig dag med en fin mamma!

I morgon ska vi fixa lite grejer på lunchen (ska visa så småningom) och sen kommer en fin vän hem till oss på en grillkväll. Det känns nästan som att man fortfarande har semester fast man jobbar om dagarna.

Vi hörs och ses!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 Comments
 • Anna
  augusti 5, 2020

  Härliga texter du bjuder på! Tips på yogaprogram att göra hemma?

  • tiname@live.se
   augusti 7, 2020

   Åh tack, vad glad jag blir för din kommentar! Och tack för tips vad gäller att dela med mig av yogaprogram. Det ska jag fixa ett inlägg om framöver. Kram //Tina

 • Mamma C
  augusti 6, 2020

  Den räkmackan såg inte alls fel ut.
  Ha en fin torsdag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   augusti 7, 2020

   Den var supergod!!! Kramar //Tina

 • Monika
  augusti 7, 2020

  Åt något liknande igår på Kolhuset i Ängskär. Det var super gott, gjort på foccacia men de kallade anrättningen för Toast Skagen.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   augusti 7, 2020

   Det låter supergott!!! Och vet du, jag tror att det här också är en Toast Skagen… det var nog bara jag som fick för mig att det hette räkmacka av någon anledning men de brukar ju inte se ut så där. Kram //Tina

 • ulrica
  augusti 7, 2020

  Båda gånger som jag varit till Rute har det var sjukt hett ute och så galet mycket människor att jag inte fått chansen att testa deras bröd eller pizzor.. har bara kikat in och sen åkt därifrån. I år åkte vi bara förbi, så kanske nästa sommar :-). Det är så himla fint där så jag skulle gärna stanna lite längre och undersöka omgivningarna också.
  KRAM
  PS! Har problem med kommentarsfunktionen på min blogg så jag har lite svårt att få mina svar att fastna på bloggen.. så jag passar på att svara här att du får komma och hälsa på precis när och hur ofta du vill <3. Inget skulle göra mig gladare!

  • tiname@live.se
   augusti 7, 2020

   Ja, det kan vara mycket folk där vilket är både på gott och ont. Man får försöka hitta en udda tid när det är lite folk för stället är verkligen värt ett besök. Kram //Tina

Previous
VI TAR EN TUR UPP TILL LOFTET…