NÄR MAN FIRAR JUL I EFTERSKOTT MED RACLETTE…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Lindex, Åhléns och Bagaren & Kocken.

Hej på er!

Viken härlig söndag vi fick med klarblå himmel och strålande sol. Underbart ju! Vi har hunnit med att åka skridskor i Vasaparken och gått en promenad i Bellevueparken idag och sen har vi söndagsfikat här hemma i soffan. 

Men igår var det full rulle hela dagen. Under eftermiddagen trillade de in hela ligan för att fira jul lite i efterskott. Och för att fira Johannes födelsedag lite i förskott. Han fyller på torsdag egentligen så vi passade på när vi alla ändå var samlade. Vi började med skumpa till de stora och tomtesaft (julmust) till de små under tiden julklapparna och presenterna delades ut. 

Vilket litet busfrö. Den här lilla damen är knappt stilla en endaste sekund. Hon är ingenstans och överallt på samma gång. En dag reste hon sig bara upp och gick och nu blir det blåmärken både här och där. Just nu ett par stora i pannan. En liten virvelvind…

Loa fick bland annat vackra barnbestick som ni hittar med 20% rabatt just nu HÄR. Han fick också en stjärnhimmellampa som han tyckte jättemycket om. En slags lampa som snurrar och sprider månen och en massa stjärnor runt om i taket och på väggarna i ett mörkt rum. Han hade somnat till den i går kväll. Gulle…

Han hade också önskat sig att få gå på bio med mig och Per så det är klart att han ska få göra det. Ja och sen så blev det några paket till så klart. 

Majken fick bland annat kläder, smådockor och en basker. Egentligen fick hon tre för jag visste inte vilken färg mamma Linda ville att hon skulle ha. Jag tänkte att de kunde byta de som inte funkar till något annat men de ville behålla alla tre. Jag hittade en grå HÄR och de andra HÄR och HÄR. Sååå fina och de två sista är det halva priset på just nu.

Sen var det dags att fixa middagen. Har ni ätit raclette någon gång? Raclette är egentligen en ost som man ska använda när man lagar mat på ett raclettejärn och man kan tillaga maten på lite olika sätt; antingen tillagar man maten på grillplattan längst upp eller så kan man göra som vi och tillaga maten i spatlarna som vi grillar under stekplattan. Man kan också ha vilka ingredienser man vill men så här gör vi…

Vi förstekte kyckling och fläskfilé i små bitar och kokade potatis…

…skar upp tomat…

… röd lök, paprika och färska champinjoner. Vi brukar också ha majs till och så klart ost. Ibland är det lite svårt att hitta just racletteost men det går lika bra med Gouda eller Edamer i färdiga skivor som också är lite mer barnvänligt i smaken.

Sen är det bara att fylla spatlarna med vad man vill ha och toppa med ost om man vill…

…och sen in i grillen. Jag gjorde också en sås till med crème fraice som jag kryddade med salt, citronpeppar och örtkryddor. 

Loa tyckte att det här var hur spännande som helst och det är verkligen en rolig rätt att äta när man är många och barnen är med. Lite som en blandning mellan fondue och tacos. Eftersom vi ofta är rätt många när vi ses så har vi köpt två raclettejärn. HÄR kan du hitta en variant på raclettejärn. Just våra raclettejärn verkar vara slut just nu men ett nästan precis likadant till ett ännu bättre pris än vårt finns HÄR. Dessutom har den utrymme för åtta spaltar. Våra har bara plats för sex. 

När man är en liten Majken och inte riktgt förstår tjusningen med raclette så kan det vara mysigt att få krypa upp i pappas knä en stund och se på Babblarna. 

Loa fixade efterrätten. Vanlig klassisk chokladpudding med hallon och grädde. 

Och sen, efter många timmar var det dags för den här lilla princessan att ta på sig en basker och bege sig hemåt för att sova. 

En mysig kväll med de stora i vår familj. Älskade ungar vad jag tycker om att vara tillsammans med dem!

Nu väntar en vecka med bland annat en jobbresa till Åre/Östersund och lite annat smått och gott. Det ska också Yogas och powerwalkas. Snart dags för badkläder ju och tur att vi kommer att ha en egen privat pool att hänga vid för just nu är det lite väl mycket fluff här och där för att jag ska känna mig bekväm. 

Ha en fin avslutning på söndagen!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
FRIIIIIIDAY, FLYGPLATSATMOSFÄR OCH FAMILJERÖJ…