Allmänt

NÄR MAN INTE FÅR VARA PÅ GOTLAND…

Hej!

I morse skulle vi egentligen ha vaknat upp i vårt andra hem på Gotland. Nu blev det inte så. Istället får vi hålla oss här i Stockholm vilket inte är helt fel det heller. Våren i Stockholm är ju rätt vacker den också. Idag tog vi en långpromenad över till Kungsholmen, längs med Karlbergskanalen, över Karlberg och tillbaka. Det är fortfarande rätt kallt ute och jag tog på mig så mycket kläder så att jag ser ut som en Michelingubbe. Bjuder på det ha ha…

Det märktes att det var många som ville ut i solen idag. Jag inbillar mig att det var mer folk än vanligt ute. Kanske för att de som bor i Stockholm har uppmanats att stanna hemma i stan och inte resa iväg inom landet inför påsken. Många har säkert också suttit hemma under veckan och jobbat, liksom vi, och passar då på att gå ut i solen när helgen nu kom.

På vägen hem stannade vi till vid min favoritblomsterbutik LoLodi och köpte med några pärlhyacinter och ett par påskharar i betong. Det är i alla fall en början till vårpiff på balkongen. Alltid något! Det känns också bra att gynna våra locals just nu. Så många som kämpar för att få det att gå runt nu. Populära restauranger ger 30% på notan och en massa andra erbjudanden för att locka folk och jag håller tummarna hårt för att de kommer att härda ut nu under våren så att de slipper att slå igen.

Såg ni Anders Tegnell på Skavlan i går? Jag känner mig trygg med honom och jag säger som Alex Schulman skriver i sin blogg att jag skulle vilja ha en egen Anders Tegnell här hemma i soffan som kan lugna mig när tankarna far iväg. Även om Stefan Löfvén visar pondus och handlingskraft just nu så skrämmer han skiten ur mig (ursäkta språket) när han pratar. Han säger att det är allvar nu (vilket det så klart är), att tusentals kommer att dö och att vi bara är i början av det här eländet som kommer att hålla på i månader. Och så kanske det kommer att bli men han säger det på ett sätt som får mig att bli livrädd. Och hur kan han veta det när inte Anders Tegnell vet? Jag behöver hopp och framtidstro blandat med tydliga direktiv om vad som gäller och det är det som Anders Tegnell ger mig just nu.

Ha en fin lördagskväll!

KRAM!

6 Comments

  • tiname@live.se

   Ja, så härligt med sol. Men idag är det mulet och grått igen. Hoppas att ni kan få njuta av sol och värme åtminstone. Kramar //Tina

 • Ulrica

  Åh, vad härligt att hänga så där ute i stan :-). Jag har jobbat häcken av mig, dansat hela dagen igår och kommer bli hela dagen idag också.. så den här helgen har jag inte sett något av det härliga vårvädret tyvärr. Jag ska ärligt erkänna att jag inte en enda gång lyssnat på denna Tegnell. Jag brukar försöka hålla mig borta från att läsa och titta på nyheter och nu har jag bara inte orkat.. men han verkar vara det stöd som svenska folket behöver och det är fantastiskt. Jag ska nog kika på Skavlan nu i efterhand tror jag! Tack för tipset :). Stor kram

  • tiname@live.se

   Vad roligt för er att ni kan hålla igång ändå trots att föreställningen är uppskjuten. Här i Stockholm är det mesta inställt nu. Vi uppmanas att dra ner på våra sociala kontakter, hålla avstånd och inte umgås som tidigare. För vår del betyder det att vi inte umgås med vänner nu; bara med den närmaste familjen så länge vi är friska. Jag är precis tvärtom. Jag vill gärna hålla mig uppdaterad om det senaste och lyssnar in vad som är aktuellt för dagen så att jag vet vad jag har att förhålla mig till. Men jag väljer mina kanaler. Var rädda om er och njut av att flytten nu börjar närma sig. Kramar //Tina

 • Lena - gott för själen

  Härligt med promenader i vårsolen!

  Ja, han är verkligen tydligt och cool. Han får mig att tänka på Lottie Knutsson från Fritidisresor i samband med Tsunamin. Samma snabba fast lugna, coola fast varma framtoning som ger pondus och skapar trygghet.

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Jag tänker också på Lottie när jag hör honom. Ren fakta… Stefan Löfven däremot han får mig verkligen att tappa modet även om han i sak kanske har rätt. Utifrån tonen han har så känns det som att vi alla ska dö i morgon. Han som landets stadsminister måste kunna balansera mellan allvar och hopp. Det kan han inte vilket sänker mig. //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *