NYA SOLCELLSLAMPOR OCH NÄR MAN FÅR OVÄLKOMMET BESÖK…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos och Jotex.

Hej alla bloggvänner!

Här sitter vi och kurar i varsitt soffhörn. Regnet öser ner och det ska det visst göra nu i ett dygn framåt. Ingen sommarkänsla direkt…

Häromdagen slog vi till och köpte upp oss på olika varianter av solcellslampor, för hoppet om att vi ska få mycket sol i somnar finns kvar. Vad jag förstår så kan solcellerna hämta viss energi trots att solen inte strålar från en klarblå himmel så det finns ju hopp även om solen inte visar sig som jag vill. Det visar sig ikväll. De här ljusbollarna köpte vi på Clas Ohlson och de funkade alldeles utmärkt häromkvällen trots att det bara hade fått ett par timmars exponering. Det blev ett mysigt sken över altanen. Ni kan hitta liknande varianter HÄR och HÄR.

Och så var det, det där med ohyran… Vår gula växt i den gula krukan som jag tycker så mycket om har fått ovälkommet besök. Den har sett lite risig ut och jag har nu upptäckt att den har små smala vita grejer på sig. Vet inte vad det är men måste googla upp vad det kan vara. Någon slags bladlus misstänker jag så klart. Om någon har koll på vad det kan vara så får ni gärna höra av er.

Vi köpte också ett gäng solcellslampor som man kan hänga lite här och där och de funkade alldeles utmärkt. Vi hängde dem i äppelträdet och på altanen. Ni hittar dem på Rusta.

Här är ytterligare ett ovälkommet besök. Vårt äppelträd har invaderats av något slags nät med insekter där innanför. Vad gör man med sådant? Jag läste någonstans att man kunde spola bort dem med vattenslangen men jag vet inte om det stämmer?

Idag har det annars inte hänt så mycket mer än att det har röjts och rensats. Så grymt skönt att få det gjort. Vi tog också en promenad och cashade in några steg innan regnet kom. Eftersom det här vädret ska fortsätta i morgon så kommer vi nog att fortsätta med röjandet, för när solen väl kommer… då kommer vi inte vilja röra ett finger. Då kommer vi sitta i varsin solstol och bara lata oss.

Ha en fortsatt fin lördagskväll alla ni som tittar in!

Kram!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  juli 5, 2020

  Åk till en trädgårdshandel så har de med all säkerhet något bekämpningsmedel. Låter som bomullslöss du har fått på din klockmalva.
  Äppleträdet vet jag inte vad man kan göra med. Men det kanske funkar att bara spola bort.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juli 5, 2020

   Tack för tips Carin. Måste fixa det i morgon. Kram //Tina

Previous
S.E.M.E.S.T.E.R…