GRILLADE GRÖNSAKER MED ASIATISK STING…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos.

Hej på er!

Här på Gotland håller vi på att blåsa bort. Nu får vi igen för att vi hade det så varmt och vindstilla för ett par veckor sedan. Jag har aldrig varit med om att det blåst så mycket så länge. Det lugnar visst aldrig ner sig. Men regnet är borta i alla fall och i veckan väntar sol.

Tycker ni liksom jag att det ibland är svårt att hitta på vad man ska ha för tillbehör när man grillar? Det är så lätt att man kör på med samma av ren lathet, eller hur? Häromkvällen testade vi i alla fall lite nytt och det blev så gott så jag måste dela med mig.

Jag blandade indonesisk söt soya; Ketchap Manis med två presssade vitlökar och lite Srirachasås som fick stå och dra sig en liten stund. Under tiden lät jag potatis och morötter förkoka fem minuter och sen penslade jag morötter, potatis, salladslök och rödlök med såsen. Lite flingsalt på det och sen var det bara att lägga allt i en grillform och grilla på. Salladslöken la vi på sist. Det är enkelt att känna med en sticka när allt är klart och vi grillade biff just den här kvällen så det var lätt att få allt att synka och få allt klart samtidigt.

Nu ser det här ut som att det här är är min portion på min tallrik men det är det inte ha ha… Nog för att jag gillar att äta mycket mat men det här är maten på uppläggningsfatet. Gudars vad gott det blev! Det kommer att bli en favorit i sommar. Och det bästa är ju att man kan ju variera grönsaker och rotfrukter i det oändliga.

HÄR hittar ni ett riktigt snyggt uppläggningsfat och den HÄR är en riktig favorit som också är ett bra pris på just nu.

Ikväll blir det också asiatiskt. Vi ska testa en ny rätt med kyckling, grönsaker och glasnudlar. Jag återkommer med receptet om det blir gott. I övrigt så blir det soffhäng ikväll. Jag ska nog börja på en ny bok och moffa i mig godis som vi köpte idag när vi var inne i Visby. En stor fet påse med massor av favoriter. Jag har en egen och Per har sin för vi gillar inte alls samma saker. Viktigt det där… Det går inte alls i linje med med mitt nya liv men ibland måste man få unna sig så idag har det blivit en vaniljmunk till fikat och lite senare ikväll ska jag frossa i godis. Men bara idag…

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Mamma C
  juli 6, 2020

  Så gott med grillade grönsaker och en god sås/röra som man kan pensla dem med.
  Hoppas det slutar blåsa och att solen kommer tillbaka och värmer igen.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juli 6, 2020

   Eller hur! Det verkar som att det ska blåsa i morgon också men sen ska det förhoppningsvis lugna ner sig :-). Kram //Tina

 • ulrica
  juli 6, 2020

  Det såg riktigt gott ut!
  Kram Ulrica

  • tiname@live.se
   juli 6, 2020

   Det var supergott!!! Kram //Tina

Previous
NYA SOLCELLSLAMPOR OCH NÄR MAN FÅR OVÄLKOMMET BESÖK…