Allmänt

PÅ VÄG HEM…

Igår var det då dags att vända hem till Tofta igen efter ett par härliga dygn på Fårö. När vi (läs jag…) för 11 år sedan pratade om att ett fritidshusköp skulle vara en lysande idé så var Fårö ett utav alternativen. Som tur var så blev det inte så. Missförstå mig inte nu för jag gillar Fårö jättemycket. Jag skulle absolut vilja ha ett eget fritidshus där men det skulle inte funka för oss rent praktiskt. Får tio år sedan var våra barn i tonåren och vi insåg rätt snabbt att det skulle bli en utmaning att få ihop det hela med det avstånd som det faktiskt är till Fårö. Drygt fem mil från Visby till Fårösund kanske inte låter så mycket men om man lägger till väntetid i färjekön, färjeturen och att det är ca 1,5 mil upp till Sudersand där vi skulle vilja bo i så fall så föll det på att vi skulle få sitta allt för många timmar i bilen om vi skulle bo där. Jag menar att när man är tonårsförälder så agerar man ju som att man driver en mindre taxirörelse, eller hur!

Men varje år åker vi över dit minst en sväng och njuter av allt härligt som finns där.

Som till exempel ett besök hos ”Sylvis” där vi åt frukost igår innan vi vände tillbaka till Tofta.

Här finns det både frukost och godsaker till fikat.

När vi checkat ut så tog vi färjan tillbaka till Gotland och sladdade in förbi Fint & Fult.

Där kan man hitta både nya och gamla ting. Vi gjorde dock inga fynd den här gången. Eller fynd och fynd… ”Loppisar” som är populära har en tendens att ta så mycket betalt för sina grejer nuförtiden så det är svårt att fynda.

Ett annat ställe som är en av mina absoluta favoriter är Prima Gård i Bunge. Här har Emma & Martin skapat en oas där man kan äta lokalproducerad mat, dricka kaffe från det egna rosteriet och köpa Emmas vackra keramik. Vid utvalda tillfällen så serveras det middag på gården. Måste bokas i förväg.

När man parkerat bilen på gräsplätten bakom gården så följer man stigen…

… förbi hönshuset.

Och helt plötsligt öppnar sig en skyddad oas där inne på gården.

Så himla mysigt!

Jag har ju spanat in Emmas keramik sedan tidigare. Hon är grymt duktig!!!

Och jodå… jag hade spanat in något särskilt som fick följa med hem. Jag ska visa er framöver.

Vi fikade innan vi åkte hem och allt… både fika och mat… serveras på/i Emmas keramik. Så vackert!!!

Det finns massor av små prång och ställen där man kan slå sig ner; både utomhus och inomhus.

Jag älskar det här stället och vill bara ha mer av alla fina grejer som Emma tillverkar! Är ni krokarna så missa inte den här lilla pärlan.

Idag har vi haft en lat och skön dag. Vi har tagit det lugnt, fixat och donat lite och varit inne i Visby och provianterat. ”Oh my” säger jag bara… jag blir alldeles snurrig när jag är där inne. Så mycket folk! Vi fixade det vi skulle göra fort som sjutton och sen åkte vi ut till Tofta igen. Vi gick ner en snabbis till Tofta Beach Club där de tillfälligt fixat en Ice Bar. Det blev en drink i ett glas av is med handske på. Kul grej!

Ha en fin kväll!

KRAM!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *