PÅSKAFTON 2024 MED FAMILJEN…

Posted on

I går samlades vi i familjen… nåja, nästan hela familjen i alla fall… här hemma hos oss. De två yngsta firar påsk på Gotland i år. Och vi var alla friska för en gångs skull. Vi har ju haft en del otur när vi har bestämt att umgås eftersom alla möjliga baciller har hoppat på oss den senaste tiden.

Fredagen gick åt till alla inköp och vilken tid det tar när man måste gå och inhandla allt. När vi är på Gotland så tar vi bara bilen och rasslar av allt på ett par timmar.

Vi skulle också fira ikapp en hel del födelsedagar och lillkusinen skulle också få sina julklappar eftersom vi inte firade jul ihop. Snören är ju det bästa! Påskpresenter fick ju barnen också såklart.

De här två älskar verkligen sin lillkusin.

Jacob tog plats i köket…

… men vi började med charkisar och ost för det hade Loa önskat sig. Taleggio är hans favorit tillsammans med marmelad (Engelmanns hallon och sambuca). Han är en riktig finsmakare!

Lite senare trollade vi fram en nubbesallad, rökt lax på en bädd av spenat, vanlig löksill och senapssill, ägg med skagen på några, och räkor, rödlök och löjrom på de andra. Vi brukar dela äggen så att de står på högkant istället för att dela på längden. Man får då skära av en liten bit i botten så att de står stadigt. Sen smulade vi över smörstekta brödsmulor och nymalen svartpeppar.

Jacob fixade också lerpottasill, och en lammstek på en bädd av haricots verts. Efter allt det här så blev vi så mätta så att vi knappt kunde prata.

Sen var det dags för lilla Tage att åka hem men det verkade han inte vilja alls haha. Han skrattar alltid men inte när det var dags att säga hej då.

Så tacksam över vår eftermiddag- och kväll med barnen. Älskar att umgås med vårt gäng.

Har ni kommit ihåg att ställa om klockan? Jag glömmer alltid… så även i år så jag låg kvar i sängen i godan ro tills jag blev varse att klockan helt plötsligt var väldigt mycket. Idag gör vi ingenting. Det har verkligen varit full fart nu ett par veckor så vi hänger här hemma idag och tar det lugnt. Vi ska också förbereda för en flytt för ett par veckor. Det börjar röra på sig här hemma nu.

To be continued…

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Kia
  mars 31, 2024

  Åh jisses va mycket god mat . Ser fantastiskt ut 💫👌❤️

  • tiname@live.se
   april 1, 2024

   Det är Jacob som ska ha all cred. Men jag lär mig 🙂 Kram //Tina

Previous
SKÄRTORSDAGSKVÄLL MED FINA VÄNNER…