Allmänt

SÅ KOM DÅ STUDENTDAGEN…

I fredags i förra veckan var det äntligen dags för Lilly att få springa ut. Klassen samlades på morgonen för champagnefrukost och på förmiddagen samlades alla klasser på Wisby Strand där de blev bjudna på lunch. Vädret var med oss även den här dagen och solen sken från en klarblå himmel.

Nära och kära började samlas utanför och när det var dags för utspring så var det proppfullt med folk som stod och väntade med sina skyltar.

Även vi! Sen kom hon genom folkhavet… glad och lycklig!

Kramar med nära och kära…

… och här med hennes baldejt.

Sen var det dags för studenterna att bege sig upp på sina flak. Med några få undantag så är det traktorer med vagnar som det donats och fixats med inför studentdagen som parkerats på hamnområdet. Det har målats och det har smyckats. Det har byggts tak ifall om det skulle bli regn och det har hyrts in stora musikanläggningar som pumpar ut musik.

Nöjd tjej!

Sen brakade de iväg och längs med vägarna där de fick köra omkring så står/sitter folk som kikar på när alla vagnarna kör förbi. Det var 19 klasser som sprang ut så typ lika många vagnar var det som körde upp till Östercentrum…

… där studenterna traditionsenligt bjöds på tårta. Sen vinkade vi av flickebarnet som efter de åkt flak klart landade in på Gutekällaren för sista natten med gänget.

Jag, Per och Philippa gick ner till Stora Torget där vi tog ett glas.

För att lite senare äta middag på Surfers.

Nu har Lilly fått uppleva ceremonierna kring mösspåtagningen, studentbalen och studentdagen med utspringet, och framöver väntar studentmottagningen då hon ska få firas. Men den får vänta lite tills vi hela familjen är samlade på Gotland igen.

I morse var jag på en mysig skolavslutning för Loa som slutade 1:an. Det var vackert väder och man blir ju tårögd när alla sjunger ”Den blomstertid nu kommer.” Man kastas tillbaka till sina egna skolavslutningar och det känns ju inte som att det är så längesen. Men det är bara att konstatera att det är det… haha.

Två dagars jobb kvar den här veckan och sen reser vi ner till Gotland över helgen. En av mina närmaste tjejkompisar ska firas och det vill man inte missa.

Ha en fortsatt fin onsdagskväll!

KRAM!

2 Comments

 • Ewa Börjesson

  Hejsan
  Har du något tips på var man kan äta frukost alt brunch på söndag i Visby? Kommer med båten o stannar en dag i Visby. Har aldrig varit här, men pga din blogg ville jag gärna åka😃😃😃
  Hälsningar Ewa

  • tiname@live.se

   Hej, Vad roligt att jag inspirerat dig till att besöka Visby. Då rekommenderar jag Villa Almas frukost (ligger vid Almedalen) eller frukost på Café Amalia (Södra Kyrkogatan 4B). Ha det så trevligt! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *