Mina dagar

SAGOSTADEN VISBY…

Hej hej!
Vaknade upp till ännu en solig dag här ute på landet. Tyst och lugnt. Det enda man hör är fåglarnas kvittrande. En fantastisk start på dagen! Nu har det mulnat på och det är ff rätt svalt. Är vi inte värda lite värme nu? Solen ska i alla fall komma tillbaka under eftermiddagen.
Idag är det hemmakontor som gäller och när vi är klara för dagen ska vi ta bussen in till denna vackra stad för att tillsammans med vänner fira en fin kompis som fyller år.

Visby är verkligen en liten sagostad. Det är vackert precis överallt. Innanför murarna alltså. Utanför murarna ser staden ut som vilken stad som helst även om de bostadsområden som ligger ovanför havet inte är helt fel.

Där, bakom det höga huset med gula fönster och brunt tak bodde vi i rätt många år och vi hade till och med lite havsutsikt från vardagsrummet. Mäklarutsikt skulle man nog kunna kalla det men man kunde i alla fall se så mycket att man kunde avgöra om det var stilla eller ”vita gäss” på havet. 

Den här porten heter S:t Göransporten och förr ledde den ut till S.t Görans Hospital som låg precis utanför porten. Idag ligger Visby lasarett till höger utanför bild. Ett sjukhus som ligger så galet vackert precis vid havet. Finns det något annat lasarett i Sverige som har ett sånt fint läge? 

Innanför murarna kan man strosa runt i timmar och bara vara. Botaniska trädgården är en höjdare och det finns gott om mysiga caféer, barer och restauranger om man vill ha något att äta och dricka. Vill man shoppa så finns det mysiga butiker lite här och var. En utav dagarna nu framöver ska jag hänga här inne och njuta av allt det vackra.
Men nu ska jag jobba eftermiddagspasset sen är det dags för piff inför kvällens firande!
Ha en fin fredag!
KRAM!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *