SÄLEN DAG TRE OCH FYRA…

Då ska vi kika på vad vi sysselsatte oss med de sista två dagarna i Sälen.

Det snöade en del men som tur var inte när vi skulle åka skidor. Men på kvällarna och hela sista dagen. Återkommer om det.

I lördags var vi uppe tidigt och var bland de första ute i backen men när vi kände oss färdiga åkte vi hem och lämnade skidorna för att sen gå till Gustavsbacken och ta liften upp till Toppstugan… utan skidor. Där åt vi en sen lunch. Wallenbergare blev det för mig. Sen åkte vi liften ner igen och det har jag faktiskt aldrig gjort tidigare.

Jag och Kristin skulle sen ta bussen hem till Sälfjällstorget och det blev ju ett litet äventyr eftersom vi, efter ett tag, upptäckte att vi hoppat på fel buss och fick åka runt Gubbmyren i 35 minuter. Som vi skrattade under den där bussturen när busschauffören berättade att vi måste åka tillbaka till Gustavstorget igen och byta till rätt buss. Vi trodde ju att det bara fanns en buss som körde mellan de olika skidorterna i Sälen… men nu vet vi haha.

Innan vi hoppade på rätt buss hem så tyckte vi att vi var värda “ett glas” på Gustav Grill & Bar.

Ja hem kom vi till slut och då svidade vi om för en kväll på Fågelboet.

En fondueafton stod på agendan.

Så mysigt och gott allting. Jag älskar fondue!

Morgonen efter åkte vi ner till Leonarden och plockade upp några skotrar. Patrik och Kristin har en egen men vi andra hyrde.

Redo för avfärd!

Den här dagen snöade det hela tiden så vi blev blåsta på utsikten men det är ju en upplevelse att åka skoter. Så kul! Jag har gjort det en gång förut men det var många år sedan.

Det tog uppemot en timme att köra upp till Storfjällsgraven. Där var vi och åt middag förra året. Det går bara att ta sig dit med skoter, hundspann eller skidor och där finns det ingen täckning alls.

Dt blev en varm choklad med grädde för mig.

Upp på skotern igen…

… och nästa stopp blev vid Hemfjällstugan. Det var för övrigt här som Christian Bauer friade till Pernilla Wahlgren för den som nu är intresserad av det.

Där kan man äta några lättare rätter eller ta en fika på dagtid. För oss blev det en korv med bröd innan i körde tillbaka igen. Tre timmar precis var vi ute på vift.

Sen var det bara för oss att packa ihop och börja köra hemåt till Stockholm igen. Vilken fin helg vi har haft med våra fantastiska vänner. Kristin och Patrik har styrt upp allt möjligt för oss och vi har skapat ännu en massa fina vinterminnen tillsammans. Så tacksam för dem!!! Allt är så roligt och enkelt i det här sällskapet. Inga konstigheter. Vi har fått en blandning av skidåkning, skotertur, afterski, goda middagar, spabad och härliga luncher. Bra mix!

Slut på sus och dus… det blev en burgare från Donken i bilen på vägen hem och efter 5,5 timmar var i här hemma i Stockholm igen.

Nu har jag jobbat av ett par dagar på Arlanda. I morgon blir det också en sväng dit men på torsdag stänger jag jobb-butiken igen för att fira in påsken både med fina vänner som ska komma till Stockholm och också med familjen såklart.

Därefter börjar det dra ihop sig till renovering av vår lägenhet… men det är en annan dyster historia som vi tar en annan gång.

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Comment
  • susan
    mars 28, 2024

    What fun adventures! The food looks amazing and getting fresh snow makes it magical. Would love to visit this area someday.

Previous
SÄLEN DAG ETT OCH TVÅ…