SAVE A DEER…OCH JAG TAR TACKSAMT EMOT TIPS PÅ PLATS DÄR VI KAN FIRA VÅR BRÖLLOPSDAG…

Hej på er!

Idag har vi äntligen gjort slag i saken. Vi har länge tänkt köpa en vilt-varnare som man kan montera framme på bilen men det har inte blivit av. Per var inne i Visby för att äta lunch med en kompis och då passade han på att gå förbi vårt försäkringsbolag och hämta upp en.

Jag har ju berättat om att vi har så sjukt mycket rådjur här på Gotland. De blir bara fler och fler och likaså olyckorna. Ibland är det flera stycken om dagen på olika vägar här i krokarna och jag sitter på helspänn varje gång vi är ute och åker bil. Det råder delade meningar om vilt-varnare verkligen funkar men just den här amerikanska varianten har funnits länge, sen i slutet på 80-talet och om de säljs på försäkringsbolag och omdömet är att den här fungerar till 90% i farter över 60 km/h så är det ju värt 70 kr tänker jag.

Den här dagen har bestått av jobb och en powerwalk på fem km. Jag har ju varit inne på att köpa ett par Icebugs men nu kommer nog snön att försvinna snart och jag har hittat mina broddar så de får duga för nu. Ska spana in ett par till nästa säsong.

I övrigt så planerar vi för att hitta ett riktigt bra ställe där vi kan fira vår 10-åriga bröllopsdag i mitten på april. Det blir ju ingen utlandsresa på förekommen anledning och en av våra planer här på hemmaplan gick tyvärr inte i lås så vi måste tänka om. Har ni några sköna tips till oss, vart som helst i Sverige så tas de tacksamt emot. Det enda kravet är att det måste finnas hav eller sjö som utsikt… och riktigt god mat förstås. 10 år… vart tog tiden vägen.

Precis… vart tog tiden vägen? Det är visst dags att laga middag. Ikväll blir det vietnamesisk torsk med krispig sallad. Receptet hittar ni HÄR.

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 Comments
 • Helenas enkla vardag
  februari 17, 2021

  Hejsan! Har aldrig hört talas om viltvarnare, hur funkar dom egentligen???? Här kommer några tips från mig. Skansen i Båstad, är jättefint, maten sådär, tyvärr. Färna herrgård har jag aldrig varit men hört att det ska vara fint. Ellery beach house, Falkenberg strandbad (men viktigt med rätt rum). Det nya i Helsingborg, Clarion Sea U.
  Det finns såklart många, men några tips. Kram Helena o P

  • tiname@live.se
   februari 17, 2021

   Hallå fina du <3 Man sätter en liten grej med hål i framtill på bilen och när man kör fortare än 60 km/h så uppstår ett ljud av vinddraget som bara hörs för djur men inte för människor. Ljudet ska tydligen hålla dem på avstånd. Har inte en aning om det funkar men värt att testa. Tack snälla för fina tips! Ska kolla upp dina förslag. Några har jag hört talas om men några är nya. Kramar //Tina

 • E
  februari 17, 2021

  Rekommenderar Tällbergsgården, https://tallbergsgarden.se/ 😊

  • tiname@live.se
   februari 19, 2021

   Tack snälla! Det ska jag kolla upp. Kram //Tina

 • EVA ELISABETH FORSBERG
  februari 18, 2021

  Till min makes födelsedag i juli hade jag bokat en natt på Görnvälslott, där var vi kung och drottning för en natt. Kolla på deras hemsida och välj bland alla speciella rum. Slottet ligger naturskönt vid Mälaren. Mycket god mat och service.

  • tiname@live.se
   februari 19, 2021

   Wow vilket coolt ställe! Det måste jag kolla upp. Tack för tips. Kram //Tina

 • Caritha
  februari 18, 2021

  Ästad Vingård är ett hett tips, underbart ställe att fira på. De har en egen vingård där de odlar egna druvor och gör eget vin. Maten är helt fantastisk, något utöver det vanliga. Mysiga rum med egen bastu. Sinnenas Spa med varma och kalla bad. https://astadvingard.se

  • tiname@live.se
   februari 19, 2021

   Låter superspännande! Vingård låter härligt. Måste kolla upp det. Kram //Tina

 • Marie
  februari 19, 2021

  Jag skulle rekommendera Yasuragi spa.
  Kram

  • tiname@live.se
   februari 19, 2021

   Tack så mycket för tips. Där har vi varit en gång. Det är ju ett härligt ställe! Kram Tina

Previous
HAR NI ÄTIT SEMLA IDAG…