SJUNG OM STUDENTENS…

Inlägget innehåller en reklamlänk till Partykungen
Hej söndag!
Och snart säger vi hej till studenten igen. Visst är det en underbar tid? Så mycket glädje under så lång tid nu under försommaren. På Gotland har det alltid varit stort och pampigt när det kommer till firande av studenten och vi har hittills fått vara med och fira tre av våra barns studenter. Här är det Johannes som “springer ut” tillsammans med sina klasskompisar.
Nu i helgen var det mösspåtagning i Almedalen med efterföljande fest för de som tar studenten i år. I nästa steg väntar balen och den tillställningen går verkligen inte av för hackor. Vi pratar om klänningar eller smoking´s som beställts månader i förväg, frissabesök. nagelfix och allt annat som hör en bal till.  Dyyyyrt… Innan balen åker alla i öppna cab´s i kortege genom stan ner till Almedalen där nära och kära möter upp med champagne och snittar innan det är bal och fest hela natten lång!
Här är Vendela med sina vackra kusiner som alla är födda bara med några veckors mellanrum.
Sen kommer själva studentdagen och Jacob var först ut av våra barn att starta upp den dagen med champagnefrukost innan det är dags att springa ut på trappan till nutidens “Sjung om studentens lyckliga dar”.

Sen var det Johannes tur…

Och sen Vendela…
Klart brorsorna är med och firar när lillasyster “sprungit ut”. 
Veckor i förväg så fixar man även med studentvagnen. Det ska fixas musikanläggning, vagnsvakter och ett tema till vagnen. Sen åker man omkring på Visbys gator när man väl “sprungit ut”. Det dånar av musiken och folk står längs gatorna eller sätter sig ner över hela Visby och har picknick och kikar på alla studenter som åker runt och bara är glada. Vid några tillfällen under kvällen stannar man till hemma hos någons förälder där föräldrar har gått ihop och ordnat mat så att studenterna får i sig något under den långa stundentdagen. Förr åkte man runt hela kvällen och natten men numer får man bara göra det under ett begränsat antal timmar sen samlas man för en gemensam fest på stan.
Den sista delen i studentfirandet är att man samlar alla sina nära, kära och vänner till en studentmottagning där man äter god mat och blir firad med pompa, ståt och presenter… och poff sen är allting helt plötsligt slut och helt plötsligt så är allt piffande, pyntande och fixande över. Roligt är det men som förälder är man helt slut när firandet väl är över. HÄR hos Partykungen hittar ni allt ni behöver till studentfirandet.
Och vet ni, snart är det dags för lillkusinen att få ta sin student. Han den lille gulleplutten som stod och spanade efter Johannes när han tog studenten med studentskylten i händerna. Mössan åkte som sagt på i helgen och nu väntar en härlig tid för Gustav och hans vänner. Och vi ska så klart vara med och fira för snart väntar jobb på Gotland och då stannar vi kvar över Kristi himmelsfärdsdag, baldagen, studentdagen och mottagningen så att vi kan var med på precis allt. Wiieee!!! 
Om två år är det Philippas tur och då gasar vi på igen med allt vad ett studentfirande innebär. Vi har ju en viss rutin nu…
Idag blir det en slapparsöndag. Mitt knä ska få vila upp sig inför att jag ska ta mig till Arlanda i morgon för första gången på nästan två veckor. Det har ju faktiskt gått rätt snabbt ändå. På onsdag är det dags att ta stygnen och starta upp rehabträning på riktigt och sen mina vänner så hoppas jag på att så småningom kunna få vara på banan igen.
Ha en underbar söndag!
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments
 • Monika
  maj 20, 2019

  Vendela och du är verkligen lika varandra. Hade du skrivit att det var din student bilderna var ifrån hade jag trott det. Har du ingen bild från din student du kan visa?
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   maj 20, 2019

   Ja, det är många som säger att vi är lika. Själva kan vi inte riktigt se det. Ha ha, nej de bilderna är nerpackade i någon låda som tur är :-). Kramar tillbaka! //Tina

 • Mamma C
  maj 20, 2019

  Kommer ihåg när barnen tog studenten men det var bara en av våra som gick all in.
  Så fina bilder och så lika ni är varandra din dotter och du.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   maj 20, 2019

   Tack så mycket Carin! Vi brukar få höra det då och då; att vi är lika. Mer nu sen Vendela blivit vuxen. Kram och ha en fin måndagskväll! //Tina

 • I stora drag verkar det vara ett firande som vi haft här i krokarna också. En härlig tid det där. Och jobbig! Härlig för ungdomarna och jobbig för föräldrarna, som sagt. 🙂

  Kram Lena

Previous
NÄR MAN FÅR LÅNA EN LITEN ÄLSKLING NÅGRA TIMMAR…