Allmänt

SNABBA FRUKOSTBULLAR SOM FICK JÄSA ÖVER NATTEN…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Lexington…

Halloj!

Det händer inte så ofta att jag äter vanligt bröd. Jag brukar hålla mig till knäckebröd till frukost men igår kväll snodde jag ihop en deg som fick jäsa i kylen över natten. Receptet har jag snott någonstans ifrån för längesen, minns inte vart. I morse när jag dragit på mig mysuniformen så var det bara att forma frukostbröden och grädda dem i ugnen. Superenkelt att göra och så gott och mysigt med nygräddat, varmt bröd till frukost. Varför gör jag inte det här oftare…

Min mysdress eller Loungewear som det kanske mer korrekt heter har ett par år på nacken men en uppdaterad version finns HÄR och HÄR. Den finns även i en snygg blå färg.

Så här gjorde jag…

Till degen och till 8-10 frallor behövs: 25 gr jäst, 4 dl kallt vatten, 1 dl mjölk, 1 msk honung, 1,5 tsk salt, 9,5 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl eller rågsikt. Vi fick ta rågsikt eftersom nästan allt mjöl i affären var slut… alltså det där med att hamstra… suck…

Kvällen innan: Rör ut jästen med lite av vattnet och blanda sen i mjölk, honung, salt och resten av vattnet. Blanda sist i mjölet och rör snabbt ihop till en deg. Använd inte maskin och knåda inte. Degen ska vara kladdig. Pudra över lite mjöl och ställ i kylen över natten med en bakduk över bunken.

På morgonen: Värm ugnen till 225°. Häll ut degen och platta ut den till en avlång limpa ca. 2 cm tjock. Knåda inte. Skär bitarna i den storlek du vill ha, pudra över lite mjöl och lyft över dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca. 15-20 min.

Klart!

Det blev en bra start på den här dagen. Ikväll har vi tvättstugan här hemma. Även om vi har egen tvättmaskin i vår lägenhet så är det skönt att få undan lite större grejer i tvättstugan. Nu är det mest Per som springer upp och ner, jag brukar få slippa det och jag har ju redan gjort mitt för idag eller hur…

Ha en fin torsdagskväll!

KRAM!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *