SNABBA FRUKOSTBULLAR SOM FICK JÄSA ÖVER NATTEN…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Lexington…

Halloj!

Det händer inte så ofta att jag äter vanligt bröd. Jag brukar hålla mig till knäckebröd till frukost men igår kväll snodde jag ihop en deg som fick jäsa i kylen över natten. Receptet har jag snott någonstans ifrån för längesen, minns inte vart. I morse när jag dragit på mig mysuniformen så var det bara att forma frukostbröden och grädda dem i ugnen. Superenkelt att göra och så gott och mysigt med nygräddat, varmt bröd till frukost. Varför gör jag inte det här oftare…

Min mysdress eller Loungewear som det kanske mer korrekt heter har ett par år på nacken men en uppdaterad version finns HÄR och HÄR. Den finns även i en snygg blå färg.

Så här gjorde jag…

Till degen och till 8-10 frallor behövs: 25 gr jäst, 4 dl kallt vatten, 1 dl mjölk, 1 msk honung, 1,5 tsk salt, 9,5 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl eller rågsikt. Vi fick ta rågsikt eftersom nästan allt mjöl i affären var slut… alltså det där med att hamstra… suck…

Kvällen innan: Rör ut jästen med lite av vattnet och blanda sen i mjölk, honung, salt och resten av vattnet. Blanda sist i mjölet och rör snabbt ihop till en deg. Använd inte maskin och knåda inte. Degen ska vara kladdig. Pudra över lite mjöl och ställ i kylen över natten med en bakduk över bunken.

På morgonen: Värm ugnen till 225°. Häll ut degen och platta ut den till en avlång limpa ca. 2 cm tjock. Knåda inte. Skär bitarna i den storlek du vill ha, pudra över lite mjöl och lyft över dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca. 15-20 min.

Klart!

Det blev en bra start på den här dagen. Ikväll har vi tvättstugan här hemma. Även om vi har egen tvättmaskin i vår lägenhet så är det skönt att få undan lite större grejer i tvättstugan. Nu är det mest Per som springer upp och ner, jag brukar få slippa det och jag har ju redan gjort mitt för idag eller hur…

Ha en fin torsdagskväll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Lena - gott för själen
  april 2, 2020

  Jag har också ett recept på frukostbröd som jäser över natten. Så enkelt och gott. Vi har tyvärr en rätt liten frys så just nu får det inte plats tyvärr. Så snart jag kan ska jag baka igen.

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   april 3, 2020

   Visst är det härligt med enkla recept? Så fort det blir krångligt, då backar jag ur. Ha en fin helg! Kram //Tina

 • Kia
  april 2, 2020

  Åh vad fint och gott det ser ut💫👌. Det måste jag testa. Kram🥰

  • tiname@live.se
   april 3, 2020

   Supergoda och enkla att göra! Ha en fin helg Kia. Kramar//Tina

 • mamma C
  april 2, 2020

  Finns inget godare än hembakat till frukosten.
  Tack för receptet.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   april 3, 2020

   Eller hur! Det var det lilla :-). Kram //Tina

Previous
HEMMAKONTOR, TANKAR KRING BLOGGEN OCH ALLT ANNAT SOM HÄNDER JUST NU…