SOMMARENS SISTA DAG OCH NU KÄNNER VI OSS KLARA MED GOTLAND…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos, Bubbleroom och KappAhl.

Hej allesammans!

Ja idag är det sommarens sista dag och vi har passerat den där mellanperioden som jag tycker är så vemodig för längesen. Idag har vi bokat en resa hem till Stockholm och vi känner oss helt enkelt klara med Gotland för den här svängen som blev så mycket längre än tänkt.

Vi har i princip utgått härifrån Gotland sen i januari och rest upp till Stockholm när det har varit något speciellt som exempelvis barnens födelsedagar, jobb etc. Men nu kommer vid att utgå från Stockholm en lång period framåt och det känns så förbaskat bra måste jag säga.

Men först har vi några grejer kvar på vår “to do” så igår kom det några trädgårdssnubbar hem till oss och beskärde vårt stackars plommonträd som nästan dukat under av alla plommon. Äppelträdet som inte mått så bra fick också snygga till frisyren lite. Vi blev även av med den stora rishögen bakom huset som legat och gonat till sig under ett par år. Den har liksom bara fyllts på när vi har tagit bort någon buske, sly eller något träd. De kommer tillbaka inom kort och för att snygga till syrénhäcken också. Skönt att få det gjort!

Åhhh snart är vi här igen! Jag längtar faktiskt hem jättemycket nu och ser fram emot att packa ihop den här sommarsäsongen och få starta upp höstmyset.

Jag längtar också efter att få sova i vår stockholmssäng.

Balkongen ska få bli höstfin för nu i sommar har den av förklarliga skäl sett bedrövlig ut.

Jag ser fram emot att kunna få gå ner till Odenplan igen och köpa stora maffiga höstbuketter som nästan inte kostar någonting…

… och få lyxa till det med de godaste bullarna i världen! Nu håller jag igen med godsaker för sommarfluffet ska bort men någongång måste man få belöna sig med något man tycker mycket om, eller hur? Godis, glass, läsk och snacks har jag inga som helst problem med att välja bort men Lillebrors kardemummabullar kommer jag aldrig att välja bort. Hellre dör jag…

Höstpromenaderna i Stockholm är också något som är inom räckhåll nu. De är magiska! Att ta en sväng runt Hagaparken och stanna till vid en servering för en drickapaus är mysigt. Nu hör det inte till vanligheterna att jag dricker läsk men om jag någongång gör det så blir det en klassisk Coca Cola på glasflaska. Visst är det då den smakar som allra bäst?

Min kappa köpte jag förra året men HÄR finns en liknande. HÄR finns en annan som är så snygg. Jag har en liknande som jag har haft ett par år och den håller ännu. HÄR hittar ni en snygg polotröja och HÄR finns ett par supersnygga byxor. Det HÄR paret är också så snygga. Ja det är en enkel stilren snygg höstoutfit tycker jag.

På hösten hör det också till att gå till Skroten på Djurgården och beställa in deras fisksoppa. Så gott när man tagit en höstig promenad och blivit lite frusen.

Och sen vandrar vi hem till den här vyn när det börjar skymma. Mysigt!

På hösten lagar vi alltid Boeuf bourguignon. Det är ingen riktig höst om man inte får laga minst en Boeuf.

Och nu längtar jag till det här också; adventsmyset… men nu känner jag att jag nog drar iväg lite väl…

Men jag älskar hösten med allt mys och jag har inga som helst problem med exempelvis november som många tycker är både tråkig och jobbig. Nej då accelererar jag upp inför advent och jul även om mörkret så klart är en utmaning även för mig. Jag tycker att januari – mars är värre för då är det ju såååå segt när man väntar in våren.

Det bästa med Stockholm är ändå att delar av vårt crew finns där. Tre av dem bor i Sthlm, en i Linköping och en är kvar på Gotland men nu ska vi snart få umgås med stockholmsgänget igen. Jag ser fram emot det så mycket!

Jag har en bra känsla i kroppen och nu ska vi runda av den här gotlandsvändan på bästa sätt.

Ha en fortsatt fin kväll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Monika
  september 1, 2021

  Är så glad att bo i Sverige med sina årstidsväxlingar, alla har sin charm. Jag är ingen fryslort men inte heller överdrivet förtjust i värme. 25 grader max, då trivs jag. Att bosätta mig i t ex Spanien är inget för mig. Det som jag inte klarar av är mörker, tappar ALL energi då, stearinljus hjälper föga. Mina värsta månader är november och januari. December funkar någorlunda då det är så julupplyst. Februari då lever jag upp igen, ljuset har återvänt, snödropparna blommar och allt andas hopp. Ja vi människor är alla olika och det är det som är så intressant tycker jag, det finns inte EN sanning utan vi har alla vår egna.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   september 1, 2021

   Jag håller med dig om att det finns en tjusning med alla årstider och jag skulle inte heller vilja ha högsommar året runt men jag skulle gärna byta bort januari och februari mot sol och värme. Ja, det är tur att vi alla är olika 🙂 Kram //Tina

 • Mamma C
  september 1, 2021

  Här har vi höstväder idag med, regn och rusk. Men jag känner mig inte riktigt färdig ännu med sommaren.
  Men vi ska snart till Sverige och det kanske är bäst att göra sig beredd för den.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   september 1, 2021

   Hoppas att solen och värmen kommit tillbaka till er. Så härligt för er också att få komma hit till Sverige igen. Välkomna hit! Kram //Tina

Previous
NÄR MAN FIRAR…