TOFTA STRAND OCH SUCK VILKET INTERNETSTRUL…

Posted on

Hej hallå!

Idag tänkte vi att vi skulle vakna upp till ett fungerande internet men tjiiii fick vi. Det stora allmänna felet var förvisso fixat men nu visar det sig att det också är något problem bara här hos oss. Vi har fiber indraget och det verkar vara något fel med en av de där dosorna som hör till. Ja, ja tänkte vi… vi ringer Telenor och så får de skicka ut en snubbe men tjiiii fick vi igen. Efter flera samtal fick vi besked om att en tekniker skulle höra av sig på tisdag och därefter skulle steg 1 i processen kunna sätta igång. Dvs problemet skulle inte åtgärdas på tisdag för teknikern måste kontakta en annan tekniker i sin tur. Det kan alltså ta flera dagar till…

Jag blir förvånad över att Telenor inte kommit längre 2021 och att man måste vänta i flera dagar för att få en kontakt med en tekniker. Jag menar en stor del av svenska folket jobbar ju hemifrån och har gjort det sedan mars förra året. Då borde man ha haft tid på sig att sätta upp en support där man kan få hyfsat snabb hjälp.

Hur som helst så gav vi upp när vi insåg att det var helt kört att få hjälp och gick i stället ner till bygget av den nya strandpaviljongen. Den ligger precis vid strandkanten och det kommer att bli så bra! Tänk att få sitta här en varm sommarkväll med något gott i glaset och njuta av solnedgången. Jag längtar!

Stilla på havet idag.

Efter strandpromenaden så var det bara att åka in till Visby och akut fixa ett mobilt bredband med obegränsad surf. Men vad händer då… jo, att få tag i en router var inte alldeles självklart. Vi hade sett att vi lite snabbt skulle kunna plocka upp grejerna i Tele2-butiken som ligger precis bredvid livsmedelsbutiken där vi brukar handla mat men där var det tvärslut. Som tur var fick vi tag på det sista exemplaret i en annan butik men så klart den dyraste av alla. En riktigt sur utgift men vi konstaterade att det nog är bra att ha en reserv även framåt när vårt andra problem är löst. Det är säkert inte sista gången det kommer att bli problem skulle jag tro.

Nu snurrar det på här igen vilket är skönt och hade det inte varit för att vi behöver ha ett fungerande nätverk tills på måndag då vi ska jobba så hade vi så klart klarat oss tills det hela hade blivit löst.

Nu är vi hemma igen, vi har tänt en brasa, fikat och lugnet har återigen lagt sig här hemma.

Tack för att alla tips jag har fått på serier. Jag har ju nu sett båda säsongerna av “Älska mig” och de var fantastiskt bra. Ser fram emot den tredje säsongen. Jag har också rasslat av Camilla Läckbergs “Lyckoviken”. Hm… mindre bra tycker jag men jag kunde ändå inte sluta se när jag väl hade börjat. Nu har jag sett ett par avsnitt av “The Crown” och den gillar jag verkligen. Så nu vet ni vad jag kommer att göra resten av helgen.

Ha en fortsatt fin lördag så hörs vi!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Maria - Wikers Liv
  januari 11, 2021

  Oj, ja det var lite “stenåldern” för att få hjälp med ert problem! Går åt många tekniker i den branschen 😉
  Så härligt att kunna vara i ert paradis ändå och det är ju fantastiskt att man kan jobba varifrån som helst typ, bara internet funkar som det ska… Min man har också jobbat en del nerifrån kusten och uppifrån fjällvärlden. På så vis har vi kunnat vara kvar någon dag extra här och där 🙂
  Vi har också sett “Älska mig”, så mysig och bra serie på flera sätt! Nu tittar vi på “Valhalla Murders”, en bra och spännande serie. Innan den såg vi “Reckoning” och jag själv ser “Sjuksystrarna på Fredenslund”. Gillar mer att se serier än film, faktiskt. The Crown är det många som gillar har jag förstått, precis som Bridgerton. Lyckoviken däremot har jag hört många som anser är rätt dålig 😉 Jag har inte sett någon av dessa tre ännu.
  Kram och ha det gott på Gotland!
  /Maria

  • Helene
   januari 11, 2021

   Serien Morden i Helsingör tycker vi är bra likaså en annan dansk serie Oss emellan. Mysigt när man hittar någon bra som man kan plöja😀i morse var det så vackert med snön och kallt nu regnar det….

   • tiname@live.se
    januari 12, 2021

    Tack för tips Helene! Jag har varit så dålig på att titta på serier men som sagt nu är jag på rull och plöjer avsnitt efter avsnitt. Jag får se upp så att det inte går överstyr :-). Idag har vi haft sol här på Gotland. Så ljuvligt! Ha en fortsatt fin vecka! Kram //Tina

  • tiname@live.se
   januari 12, 2021

   Ja, eller hur Maria! Men när de väl dök upp idag så fixade de det väldigt snabbt. Det är ändå något positivt som den här pandemin har först med sig; att vi kan jobba vart som helst och att vi kan vara kvar på Gotland längre än vanligt när vi reser ner. Tack för alla tips på serier. Det ska bli så kul nu när jag äntligen har kommit igång. Ha det fint du också! Kram //Tina

Previous
JAG ÄR HÄR NU…