TRÄDGÅRDSFIX, BUBBEL OCH PLANERING AV ÅRETS ALTANPIFF…

Posted on

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos.

Hej allesammans!

Åhhh vad jag älskar maj månad. I år ska jag ta tillvara på varenda sekund av alla dagar vi har framför oss nu. Förra våren var förenad med så mycket chock, rädsla och ovisshet över allt som skedde så då hade jag svårt att ta till mig allt men i år känns det lite lugnare och varje vardagssyssla här på landet ger mig så mycket energi just nu.

Förutom vår tripp längs med östra Gotland i helgen så har vi pysslat med trädgårdsarbete. Jag tycker det är så rofyllt att kratta löv och den här gången hade jag också kommit ihåg att tejpa händerna så att jag skulle slippa att få blåsor. Det brukar annars vara typiskt mig att köra igång och alldeles för sent upptäcka att jag fått såriga blåsor på händerna som aldrig läker. Nu är framsidan av tomten i alla fall klar; vi har tagit bort alla lövhögar, plockat fram lite grejer, tagit bort skyddet för uteköket och sopat altanen. Allt förberett för fix och piff med andra ord.

Visst är man värd lite bubbel när man gjort ett gott jobb i trädgården? Det tyckte i alla fall vi så vi tog varsitt glas och satte oss en stund på altanen för att pusta ut och lyssna på fågelsången. I fall om ni undrar vem som nallat på sitt glas innan fotograferingen så är det jag haha.

Idag efter jobbet satt jag på altanen mot väggen i solen en bra stund. Så himla skönt! Det var bäst att passa på för nu ska det tydligen regna i tre dagar innan solen kommer tillbaka igen. Men bättre att det regnar när man jobbar än när man är ledig. Jag använde tiden till att fundera över hur piffet på altanen ska se ut i år. Ska vi ha gult tema vad gäller växter precis som förra året eller kanske rosa? Kommer vi att hitta några nya loungestolar i år och finns det något annat fint som vi behöver komplettera med. När jag kom in igen var jag tvungen att få lite inspiration och jag hittade en del fina grejer som kommit in i butikerna nu.

Den fina lampan skulle jag vilja ha hängandes i taket när vi någon gång får ett tak över delar av vår altan. HÄR hittar ni den. Snyggaste mattorna finns HÄR och HÄR till bra pris just nu. Den HÄR ljusslingan är nog den vackraste jag sett och de batteridrivna lamporna är också så grymt snygga. De finns HÄR.

Nu börjar det kurra i magen så det är dag att laga lite mat här hemma. Ha en fin måndagskväll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 Comments
 • Mamma C
  maj 3, 2021

  Härligt med lite vårbestyr och trädgårdsfix.
  Mycket snygga inspirationsbilder du hittat. Tror säkert ni kommer att hitta några loungestolar dit.
  Ljusslingan var mycket snygg tycker jag med.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   maj 4, 2021

   Eller hur! Ja, det finns så mycket fint nu, Vill ha allt! Kram //Tina

 • Ulrica
  maj 15, 2021

  Så härligt med vårpiff – visst är det skönt när man får sätta sig ner och njuta av det jobb man gjort sen 🙂
  Här hemma har jag ont i kroppen varje dag nu efter det vi pysslar med, men när jag står där på kvällen och tittar ut och inser att det är något JAG åstadkommit – då infinner sig verkligen en skön energi i kroppen.

  KRAMAR

Previous
GOTLANDSGUIDE DEL 3: ÖSTRA GOTLAND…