Resor

VI SIKTAR IN OSS PÅ 2022… BOKAT OCH KLART…

Heeeey!

Jag är nästan lite ”hög” för vi har precis bokat en resa utomlands. Det känns lite förbjudet för vi har inte ens tänkt tanken att göra det förrän nu. Allt har ju känts väldigt osäkert och att resa utanför Sveriges gränser det senaste året har ju inte varit på tapeten för oss. Det har varit tillräckligt utmanande att ta oss hit till Gotland men nu börjar vi vädra morgonluft så igår kväll slog vi till och bokade en resa. Men inte förrän i februari 2022.

I februari när det brukar vara som allra mest motigt; mycket att göra på jobbet, snö, kyla och man är lite allmänt sänkt och det känns som en evighet till våren och sommaren så brukar vi ta en chartervecka med syftet att bara luta oss tillbaka och göra ingenting. Vi brukar oftast resa reguljärt och hyra ett boende exempelvis via Airbnb men charter är så underskattat. När vi reser charter, alltid med Ving, så går vi all in; vi bokar fast track, platser längst fram i planet med extra benutrymme, en bättre meny på flyget och transfer till hotellet. Oftast får man checka in på bussen på väg till hotellet så man slipper att fixa det när man kommer fram. När man åker hem så får man checka in bagaget på hotellet så att det bara är att gå till securityn när man kommer fram till flygplatsen. Jag tror att det här är precis vad vi behöver i februari 2022.

Vi har bokat en resa till Playa del Cura på Gran Canaria där vi har varit ett par gånger tidigare och den här gången har vi bokat en mindre suit med poolaccess. Playa del Cura är i princip bara en strand och uppe vid ”rondellen” finns ett SPAR, några restauranger och barer. Busshållplatsen ligger också där. I övrigt finns det inget att göra just här. Men O.B.C är ett snyggt ställe med både pooler och egen strand och deras frukost är den allra bästa. Om ett hotell har färskpressad juice till frukost ja då hamnar man högt upp på min lista. Det är som sagt jättelugnt här och vill man ha lite mer fart så ska man nog boka ett annat boende på en annan ort men vi gillar verkligen att det är så lugnt. Det är jättelätt att ta sig till alla orter som ligger i närheten på den södra delen av Gran Canaria med buss, taxi eller hyrbil. Vi brukar exempelvis åka till vackra Puerto dé Mogan, Puerto Rico, sanddynerna i Maspalomas och till Playa Anfi del Mar. Ibland har vi tagit oss till Las Palmas. Funkar utmärkt!

Det är härligt att för ett ögonblick få känna någon slags normalitet och att det finns ett ljus i tunneln.

Vi hörs!

KRAM!

5 kommentarer

 • Mamma C

  Så härligt att ha en resa inbokad.
  Längtar till Gran Canaria lite som vi var så många år på först innan det blev fastlandet.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Ja verkligen, jag är alldeles sprallig :-). Jag längtar till spanska fastlandet också. Hoppas på att vi kommer tillbaka dit snart igen. Kram //Tina

 • Sari-Anne

  Nu blev jag påverkad att boka resa, ups blev visst 2 🤦‍♀️ (november/februari) bara hålla tummarna att man kommer iväg.

  Mysigt hotell Ni bokat!

  Personligen behöver jag inte nån håll igång, restauranger och någon mysig bar (gärna på stranden) räcker bra.

  • tiname@live.se

   Vad roligt att du också bokad resor. Vi håller tummarna för varandra att vi kommer iväg. Är helt enig med dig; vi åker hellre till lugnare ställen numer :-). Kram//Tina

 • Ulrica

  Åh så härligt!!
  Vi har också pratat om en resa i februari 2022 – det är någon viss person som kliver över 50-strecket då och önskat sig en resa till solen :). Vi får väl se om vi lyckas boka något, hos oss är det nog pengarna som just nu får styra då det rinner pengar som vatten just nu med byggnationerna :-).

  Jag är säker på att ni kommer ha en helt ljuvlig resa och så mysigt att ha den att se fram emot!!
  KRAMAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *