Familj,  Mode

TRÄDGÅRDSFIX OCH NÄR MAN FÅR FIRA TVÅ ÄLSKADE UNGAR…

I förrgår, vår första lediga dag här på Gotland så var det så kallt och ruggigt så jag bestämde mig för att ”inre tjänst” var vad jag ville sysselsätta mig med just den dagen.

Per blir alltid lite orolig när jag bestämmer mig för det för då vet han att det finns en stor risk att jag vill hitta på en massa saker här hemma som innebär att han måste dona med både det ena och det andra. Och visst blev det så… jag ska berätta mer om det senare i inlägget.

Men igår var det vackert väder med sol och en klarblå himmel. Dock rätt kyligt, som det brukar vara runt Valborg men vi passade på att kratta löv och fixa lite ute på altanen. Jag passade också på att klippa ner rosenbuskarna. Det ska man ju göra när björken har fått ”musöron” har jag fått lärt mig. Vi passade såklart på att njuta lite i solen så det blev nog mer ”njuta i solen” än trädgårdsfix om jag ska vara helt ärlig.

Framåt eftermiddagen piffade jag till mig lite för det var dags att åka in till Visby och fira en 18-åring. Vår yngsta av våra fem barn i familjen.

Min tunika kommer från Love Forever och byxorna från Zara.

Innan vi skulle åka in till Visby så skulle vi ta en sittande bild vid uteköket. Och det började så bra men sen fick jag kramp i foten så det gick sådär…

När barnen får välja så går de helst till Surfers i Visby, eller i Stockholm. Ikväll blev det Surfers i Visby.

Och han då… min gudson som skymtar förbi i bild och som alltid pysslar om oss på bästa sätt när vi besöker ”hans” krog.

På Surfers har de, de bästa drinkarna. Ikväll valde jag alkoholfria drinkar och de är så goda så att man inte ser eller smakar någon skillnad. För Lilly var det första gången som hon fick beställa in något alkoholhaltigt på krogen.

Lika god mat som alltid!

Presentöppning och tacksammare unge får man leta efter!

Nu har alla våra fem barn fyllt år och firats. Och de två som vi firat nu senast är mina två bonusbarn som är de finaste och bästa bonusbarnen man kan ha. Jag älskar dem som om de vore mina egna. De har funnits med i mitt liv sedan jag träffade deras pappa när de var jättesmå. Lilly är den gladaste och lättsammaste tonåringen jag känner och som gärna hänger med på allt praktiskt som ska fixas. Vän av ordning som hon är så ser hon alltid till att det är ordning och reda i skåp och lådor här hemma hos oss. Inser dock att det är dags för Lilly att göra en utryckning här hemma nu!

Och hon den här då… Fina, kloka, modiga Philippa som vi firade för några veckor sedan. Hon som alltid går sin egen väg och som vågar testa på allt möjligt i väntan på att hon måste bestämma sig för vad hon vill göra här i livet. Det ska bli roligt att få följa henne vilken väg hon än kommer att välja. Jag är så stolt över dem båda två och är så glad över att jag får finnas i deras liv!

Efter Surfers vandrade vi genom Visbys gränder och det här var ju våra hoods där jag och barnen bodde innan jag träffade Per och där vi bodde alla tillsammans den första tiden ihop. Om vi flyttar tillbaka till Gotland permanent igen så är det här jag vill bo och ingen annanstans.

Ikväll var det stängt men vill man ta ett glas i solen på Stora Torget i Visby så är det till ”Bolaget” man ska gå. Bästa läget!

Ja så var det, det där med donandet… Vårt ”stora” hus här på Gotland är ju inte så stort; bara 40 kvm. Förvisso med ett sovrum, ett stort sovloft med ståhöjd och öppet upp till nock som gör att det upplevs som större. Vi har ju alltid haft ett matbord med stolar på en del av rummet på nedervåningen och en soffa mot kaminen och TV:n men så fick jag för mig att man måste kunna göra någon slags kombo för att få loss lite yta så jag gjorde slag i saken. Här får ni en ”sneak peak” så länge. Jag ska visa fler bilder i ett kommande inlägg.

I morse när vi vaknade så var det rätt kyligt så vi tände faktiskt en brasa i kaminen. Det är grått och ruggigt ute och det blåser men om en stund ska jag gå ut i trädgården och kratta ihop resten av löven. Tänkte gå ner till stranden en sväng men jag spar det till i morgon då det ska bli fint och soligt väder.

Ha en fin 1:a maj!

KRAM!

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *