DAGS FÖR FÖRÄNDRING…

Posted on

Ni är flera som hört av er om att ni vill se mer av hur det ser ut inomhus i våra hus här på Gotland. Så kul att ni hör av er om det!

Eftersom vi ursprungligen hade en plan att riva ut hela nedervåningen i huvudbyggnaden och göra om planlösningen så att vi skulle få ett större kök och nyttja ytorna smartare så har vi inte fixat något alls inomhus på många år. Det har ju varit vårt fritidshus och vi också varit i valet och kvalet hur mycket pengar vi ska satsa eftersom det är just ett fritidshus. Vi har mest satsat på utomhusmiljön eftersom det är där vi är mest från vår till höst. Men under pandemin var vi här såpass mycket även vintertid och kände att huset behövde en uppgradering. Någon helrenovering blir det inte tal om just nu även om drömmen lever kvar. Med det förändrade ekonomiska läget så fick vi den sista skjutsen att tänka om och nu får vi “laga efter läge” som man brukar säga och göra lite småförändringar tills förutsättningarna ändras.

Eftersom jag inte har tyckt att det funnits något att visa så har det på förekommen anledning inte heller blivit särskilt många bilder härifrån. Men här får ni några till att börja med i alla fall nu när vi gjort en liten ommöblering i allrummet. Jag ska bli bättre på att dela med mig av hur det ser ut.

På vår nedervåning har vi tidigare haft både en “avdelning” med matbord och stolar och en annan med soffa och soffbord framför TV:n och kaminen. Som jag skrev i förra inlägget så fick jag en idé om att köra en kombo och så blev det. Ips vips så blev det ett helt nytt rum. Eftersom soffan är lägre än stolarna och för att man ska kunna sitta i den och äta utan att känna att matbordet är uppe vid hakan typ så laborerar vi nu med mina gamla magasin under soffan för att reglera höjden. Tanken är att framåt fixa någon typ av sockel med lådor under den så att vi också kan passa på att ha förvaring där under. Vi vill inte byta ut soffan mot en kökssoffa eftersom vi vill ha kvar möjligheten att kunna sitta eller ligga mjukt när vi exempelvis kollar på TV, läser eller pillar på våra datorer.

Jag gillar egentligen inte vårt köksbord särskilt mycket men vi fick det billigt och det har två iläggsskivor. När vi samlas hela stora familjen så får vi alla plats här utan problem. Ett helt gäng med olika typer av stolar har vi också ute i förrådet. Har hittills inte hittat något annat som är bättre.

Vi hämtade in lite grejer som vi har haft i “Annexet” och som vi hade ute på altanen förra sommaren som får duga tills jag landat ner i hur det ska se ut här framåt. Men något i den här stilen är det jag ser framför mig.

Klurar också på att kanske ha en stor saccosäck framför brasan och TV:n vid sidan av soffan (kommer ni håg dessa; som i alla fall vi hade till barnen när de var små när de satt framför TV:n och såg Bolibompa?). Det kanske finns någon modifierad variant som skulle kunna passa in. Det skulle Lillpojken och det lilla flickebarnet också gilla tror jag.

Hattar… man kan aldrig ha för många hattar! Jag älskar grejer i naturmaterial och det är temat för inredningen här i Tofta. Både inne och ute.

Nu blir det fullt upp med jobb här i veckan men när helgen kommer så ska jag fortsätta med piffandet tänker jag.

Efter jobbet idag tog vi en sväng in till Visby för att kolla efter köksfläkt och precis som jag trodde så är det problem med att hitta en fläkt som är 50 cm bred. Suck… Jakten fortsätter. Innan vi åkte tillbaka hem så var vi förbi min mamma på vardagsmiddag och det var så mysigt att få umgås med henne igen. Nu är jag så trött så att det känns som att jag ska slockna när som helst. I morse trodde jag att jag var på väg att bli sjuk men insåg framåt lunch att det är allergin som slagit undan benen på mig. Jag vill bara sova hela tiden, jag nyser och har huvudvärk. Glömmer bort inför varje år att maj är min jobbigaste månad just vad gäller allergin.

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • E
  maj 3, 2023

  Ja visst är det märkligt att allergin kommer som en överraskning varje år trots att man haft det sedan barnsben. Kanske en överlevnadsstrategi tänker jag för det är så tråkigt att årets finaste tid är plågsam 😤😤😤

  • tiname@live.se
   maj 5, 2023

   Visst är det konstigt… jag glömmer alltid bort hur det känns. Kram //Tina

Previous
TRÄDGÅRDSFIX OCH NÄR MAN FÅR FIRA TVÅ ÄLSKADE UNGAR…