Allmänt

TURIST I SIN EGEN HEMSTAD…

I helgen har vi varit turister i vår egen hemstad. En av mina finaste vänner som jag känt sedan tonåren har fyllt år och bjöd in till fest så vi tog färjan över till Gotland i fredagskväll. Vi bestämde oss för att inte åka hem till Tofta utan stannade inne i Visby den här gången och checkade in på hotell ett par nätter.

Framåt midnatt landade vi in i Visby och på Strand Hotel.

Vaknade upp till det här…

Vi strosade runt i Visbys vackra gränder…

… och gick förbi den nya krogen ”Dansken” fd Ödins garveri. Tyvärr hittade vi inget bra bord så vi gick vidare.

Det blev klassiska ”Bolaget” på Stora Torget. Sedan något år tillbaka så drivs det i ny regi och de har det bästa läget, det måste man ge dem men tyvärr var min mat inte alls bra. Jag beställde in en Steak Minute men den hade knappt varit nere i pannan och vänt så jag bad om att få in en som var mer medium. Tyvärr var nästa köttbit så seg så den knappt gick att skära i så jag gav upp. Servitrisen var ändå väldigt receptiv och förstod att det blev en flopp även andra svängen så hon tog bort min varmrätt från notan. Det var snyggt gjort och det är då man vill ge ett ställe en andra chans.

Stora Torget är annars en rätt sorglig historia tycker jag. Det är kalt och ödsligt och jag vet inte hur de tänkte när de skulle rusta upp torget för x antal år sedan. Opersonligt helt enkelt som det ser ut nu. Det skulle ju kunna bli så fint…

Mot kvällen mötte vi upp härliga vänner för en fördrink på Takbaren på vårt hotell.

Och sen åkte vi hem till födelsedagsbarnet där vi blev bjudna på bubbel.

Fina vänner! Förr i tiden, i mitt tidigare liv bodde vi grannar här och i bakgrunden, vid björken så kan ni skymta Vendelas lilla lekstuga som grannen på andra sidan byggde till henne när hon var liten. Efter en härligt rolig kväll tog vi en taxi hem till hotellet.

I går var det fint väder trots att prognosen sagt annat så det blev en tur till i gränderna…

… och vi landade in på Café Amalia där vi åt en god frukost.

Färskpressad juice. Yeeey!

Efter några timmar i solen så var det dags att plocka upp väskorna och åka ner till färjan där vi spontant mötte upp Johannes, Viktoria med lilla Tage som kom med den färjan vi skulle åka tillbaka med. Gullungen! Längtar till midsommarafton när vi ses igen.

Vi behövde åka hem till Stockholm och jobba ett par dagar så därför har det blivit lite åkande fram och tillbaka för oss. Men på onsdag åker vi ner till Gotland igen och stannar över sommaren. Så nu är det full fart här med att fixa inför resan ner igen och också dona här hemma så att det ser hyfsat ut när de som ska hänga här kommer och tar hand om lägenheten under tiden vi är borta.

Ha en fortsatt fin uppstart på nya veckan. Vi hörs!

KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *