Allmänt,  Recept

VÅFFELSÖNDAG…

Vi missade ju våffeldagen i förra veckan men det tog vi igen idag. Vendela, Johannes och Viktoria hade andra planer men Jacob, Linda och barnen kom förbi några timmar åt våfflor tillsammans med oss.

Barnen hade beställt tillbehören så vi tog en sväng ut i det vackra vädret och handlade upp oss på vad som behövdes.

Här kommer receptet på våffelsmeten (4 p):

Smält 100 gr smör och låt svalna. Blanda 4 dl vetemjöl med 1,5 tsk bakpulver och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa ner 2 ägg och 5 dl mjölk och som sista moment rör försiktigt ner en skvätt Club Soda eller annat bubbelvatten.

Grädda i våffeljärn med rikligt med smör inledningsvis. Lägg upp de färdiggräddade våfflorna på galler så att de håller sig frasiga.

Barnen hade önskat sig blåbär, hallon och jordgubbar, hallonsylt och jordgubbsylt. Grädde gillar inte alla men det gör jag… Jag fyllde också en tesil med florsocker som vi pudrade över våfflorna. Man kan istället ta vaniljsocker om man nu hellre vill ha det.

En mysig eftermiddag där vi också passade på att dra de stora linjerna för påsklovet i Sälen. Om en vecka är vi där igen och det ska bli så mysigt. Vi har ett nytt boende i år och det ska bli spännande. Men vi kommer ff att bo supernära liften. Har man en gång gjort det så är det svårt att bo på avstånd.

Ha en fin söndagskväll!

KRAM!

2 Comments

 • Maria -Wikers Liv

  Vi ”missade” också våffeldagen förra helgen, vi var på Grand i Saltsjöbaden och där åt vi annat än våfflor 😉
  Mysigt med fjällsemester över påsk. Vi har ännu inte ”lyckats” få till en vistelse i fjällhuset tillsammans hela familjen, men det kommer väl kanske? De flesta av oss åker hellre ner till kusthuset över påsk. (Planen är att alla 14 kommer ner i år…håller tummar över att alla är friska!) Butiker och restauranger öppnar ju upp lite smått under påskhelgen. En försmak av sommarsäsongen som är på väg 🙂 Och själv är jag ju mycket mer sommar och kust-människa än vinter och fjäll… 😉
  Håller absolut med om att det är skönt att bo nära till det man ska sysselsätta sig med. I Vemdalsskalet bor vi nära intill pisten, bara några tiotal meter, så är det bara att ta backen ner till liften. Dessutom är det bara runt 10 minuter ner till affärerna och restaurangerna. Perfekt, för man vill ju enkelt kunna ta del av det också 😉
  På Smögen bor vi också nära. Bara drygt 100 m till badplatsen, och ett par minuter till Ica-butiken så har vi hela Smögenbryggan ca 10-15 minuter bort. Men vi bor ändå lugnt och avskilt från nöjeslivet.
  Önskar er en härlig fjällvistelse, hoppas ni får mycket sol!
  Kram/Maria

  • tiname@live.se

   Så mysigt det låter med Grand! Visst är det härligt att bo nära allt men ändå inte mitt i det heta nöjeslivet och det är också mysigt att man kan umgås alla tillsammans oavsett om det nu är i fjällen eller på västkusten. Och ja, det är en utmaning att alla ska hålla sig friska när man är en stor familj och vill umgås alla tillsammans :-). Tack så mycket Maria! Ha en riktigt fin påsk ni också med nära och kära. Kramar //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *