Allmänt

VÅRT TRÄDGÅRDSLAND HAR FÅTT LITE KÄRLEK…

Hej på er!

Strax innan midsommar så fick vårt trädgårdsland lite kärlek. Det var ett tag sen sist men nu fick Per och Lilly feeling och köpte upp sig på fröer, buskar, jord och koskit. Sen satte de igång… Vi har en hel del sandjord i vårt trädgårdsland; det kanske är för att det ligger nära havet kanske så man måste blanda upp den ordentligt om man ska få något att växa där.

Framåt kvällen blev de klara och tyvärr har jag ingen förebild men det blev så fint. Jordgubbarna de fanns utspridda lite överallt men en del hade bär på gång så de fick vara kvar med lite omplantering bara. En och annan hallonbuske hade också överlevt…

… liksom gräslöken och myntan. Men det blev en ny hallonbuske, svart vinbärsbuske och lite smått och gott som såddes också.

Nöjda efter några timmars slit!

Idag har vi jobbat, tränat och umgåtts med Lilly och ja, det är väl vad vi har hunnit med hittills. Regnet har öst ner hela eftermiddagen men det gör ju inget när man ändå jobbar tänker jag.

Nu börjar det också att fyllas på litegrann i stugorna runt omkring oss. Jag märker det när jag ute på mina pw-rundor. Det är inte alls samma fart som en vanlig sommar men lite lagom sådär. Det är både på gott & ont. Ont för alla näringsidkare men gott för oss som inte behöver trängas med en massa människor. Men ändå sorgligt på något sätt.

Hoppas att ni har en fin inledning på den här sommaren!

KRAM!

4 Comments

 • Maria- Wikers Liv

  Så mysigt det ser ut! Påmindes om min farmors stora land där hon sådde lite av varje, och hallonhäckarna i långa rader som hon hade… Nostalgi!
  Vad skönt ändå att det inte skett någon invasion hos er på Gotland!
  Under midsommarhelgen var det tydligen ganska mycket folk på uteserveringarna och trångt på Smögenbryggan… Många (speciellt 70plussare) respekterade inte avståndsregeln 🙁 Jag och mannen var knappt av gården under själva midsommarhelgen, det var döttrarna som rapporterade detta. Innan midsommar var det betydligt lugnare… jag hoppas att det var ett litet ”undantag” just på midosmmar. Men det kanske är fler som ”vågar” åka till Västkusten (bilväg) än att ta båten ut till Gotland?
  Som sagt, hoppas alla kan ta sitt ansvar bara, så gör det väl inget att vi får röra på oss…
  Kram och ha det fortsatt fint!
  /Maria

  • tiname@live.se

   Precis, hoppas att vi kan hålla allt på en bra nivå så att vi inte behöver gå tillbaka igen. Det är ju så härligt att få vara vid våra paradis, eller hur? Kramar tillbaka och ha en fin avslutning på veckan. Kram //Tina

 • Mamma C

  Vilket jobb det gjort och så fint det blev.
  Här märker vi av att larmsituationen är avblåst och lite mer folk är på plats.
  Kram Carin

  • tiname@live.se

   Ja jösses vad de kämpade på. Hoppas att det ger något resultat nu också bara :-). Jag kan tänka mig att det börjar snurra på hos er i Spanien nu också. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *