Allmänt

VI DRÄNKTE VÅRA SORGER…

Hej på er!

Ja typ så här kändes det igår… ”hit med vinet för bövelen”. Vi var så besvikna över den inställda resan så det kändes som att få dränka våra sorger var det enda vi ville göra. Njae… kanske inte riktigt men vi tog oss i kragen och fick otippat ett bord på ett av våra favoritställen. Stället där man får äta hur mycket mat man vill utan att skämmas.

Vi älskar båda fondue och vid Vanadisplan här i Stockholm ligger ett litet kitschigt hak som heter Fondueboden. Det var faktiskt min äldsta son Jacob som introducerade oss till det här stället för typ 100 år sedan och sedan dess har det blivit ett och annat besök här. Ibland med alla barnen och ibland bara vi två.

Ruffigt och oskönt men alldeles alldeles underbart!

Man kan välja på köttfondue, fisk- och skaldjursfondue, vegansk fondue och ostfondue. Vi har alltid valt La grande fondue som består av nötkött, fläskhare och kyckling med sex olika magiska såser. Som tillval kan man välja pommes eller bakad potatis och det är magi varje gång. Tar något slut så är det bara att be om mer. Självklart finns det chokladfondue till efterrätt om man så önskar men så långt har vi aldrig kommit för vi har alltid blivit så på proppen mätta så att det inte har gått att få ner något mer efter varmrätten.

Det här stället är ett perfekt ställe att gå till i vilken konstellation som helst. Vart får man äta hur mycket god mat man vill för 299 kr liksom… Så prisvärt!

Som plåster på såren har vi nu bokat en resa till Gotland i slutet på januari vilket känns fint trots allt. Det är dags för bouppteckning vilket i och för sig känns konstigt men det känns ändå bra att få komma hem till ön igen och fixa och dona med lite av varje. Eftersom vi inte har någon utlandsresa att ta hänsyn till längre så har vi hemresan hit till Stockholm öppen. Vi åker tillbaka när vi känner för det.

Sista lediga dagen idag. I morgon drar det igång jobbmässigt igen och jag har en hel del att stå i under veckan som kommer. Vi ska också sno ihop ”Lilla julafton” med alla barnen nästa helg och jag hoppas verkligen att det blir av. Det är högst osäkert om hur läget är när vi kommer till nästa helg eftersom alla verkar bli sjuka just nu trots vaccinationer och tidigare Covidinfektioner. Det går inte att leva på gamla meriter här inte. Vi får helt enkelt ta det som det kommer och inse att allt man planerar kanske inte blir av.

Ha en fin söndag och var rädda om er!

KRAM!

4 kommentarer

 • Monika

  Fondue är gott men jättelänge sen jag åt och bakad potatis gillas också.
  ”Alla besökare skänker glädje, vissa när de kommer, andra när de går” är bra. Gäller kanske inte gäster man bjuder hem men sällskap man kan få på serveringsställen, bussar, tåg, flyg etc. Inte nu under pandemin (En bra sak med pandemin) men tidigare. En del var ju såklart trevliga bekantskaper men andra mindre som skröt eller pratade hål i huvudet på en.
  Kram Monika

 • Helene

  God fortsättning!
  Det är ju så gott med fondue, vi firade nyår uppe i vår stuga så vad passade bättre än just fondue på oxfilé😊
  Tycker ni gjorde helt rätt som bokade av resan fy för att bli sjuk utomlands.
  Jag fick covid innan jul (vaccinerad) så jag fick det lindrigt men hostan var så jobbig tur för hostmedicin.
  Såg kimonon du beställt så himla fin den får du plocka fram i sommar blir ju toppen på Gotland, har själv beställt en fin kaftan från Zara som hänger och väntar på sommaren🌸
  Må så gott fina du💕
  Kram från Helene

  • tiname@live.se

   Tack och tack detsamma! Jag älskar verkligen fondue men vi glömmer bort det emellanåt att vi dels har en egen gryta och Fondueboden i närheten. Ja det känns rätt att vi bokade av resan. Det känns så osäkert allting nu. Det är som sagt många som blir sjuka trots tidigare Covidinfektion och vaccinationer så vi går bara och väntar på att vi ska bli sjuka igen. Kimonon får jag som sagt spara till nästa resa och till Gotland. Ha en fortsatt fin vecka!!! Kramar //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *