VI TOG EN NYPA LUFT…

Posted on

Inlägget innehåller en reklamlänk till Ellos.

Hej svejs!

Idag var det så vackert väder så jag tog en paus i skrotandet och följde med Per ut på en långpromenad genom Hagaparken. Det var flera minusgrader och jag insåg att jag nog skulle blivit mindre kall om jag hade haft mina skidbyxor på mig. Inte hade jag hunnit att fixa ett par Icebugs heller så det var bara att leta fram broddarna för annars hade jag trillat i backen redan på trottoaren utanför vårt hus. Det var nämligen snorhalt överallt.

Den här paviljongen eller lusthuset ligger precis intill Haga Slott där Kronprinessan Viktoria och hennes familj bor. Per har ju träffat på Daniel och Estelle en gång när han tog en löprunda i parken men jag har aldrig lyckats få syn på dem förutom Estelle en gång på långt håll. Men skam den som ger sig. Förr eller senare kanske jag också kommer att få träffa på dem.

Vi gick förbi Vanadislunden på väg till Hagaparken och solen sken så fint på vattenreservoaren där upp på berget.

Nedanför Stallmästaregården precis i början på Hagaparken gick folk ute på Brunnsvikens is. Vi konstaterade att det skulle vi aldrig ha vågat. En del gick farligt nära där man såg att isen övergick till vatten. Dumheter tycker jag.

När vi gått förbi Koppartälten och rundat Haga Slott så passerade vi Fjärilshuset där vi tog en fikapaus.

För mig blev det en varm choklad med mycket grädde! Vi konstaterade att det är synd att de fika- och matställen som finns i Hagaparken är rätt få och de är inte prisvärda alls. Det är ingen som helst stil på dessa ställen och även om de maträtter som är av enklare sort är goda så är det svindyrt. När värmen kommer så öppnar det upp ett par ställen till och även om det kan vara mysigt att ta ett glas bubbel i parken så tycker jag att de skulle kunna rusta upp dessa ställen lite mer.

När vi fikat klart så hade det börjat skymma och det går verkligen snabbt för mörkret att falla…

… det var ännu skymning när vi lämnade parken och gick över bron till Solnasidan men när vi kom in på Norra Kyrkogården som vi brukar gå igenom på vägen hem så blev det vääääldigt mörkt. Nästan lite läskigt blev det faktiskt för den enormt stora kyrkogården är inte upplyst alls…

Även om jag är kritisk mot standard och prisnivåer på de restauranger och caféer som finns i Hagaparken så är det en supervacker park och jag blir alltid på gott humör när jag är där. Den sväljer hur mycket människor som helst och det känns aldrig trångt där så vi brukar ta några vändor dit på våren, hösten och vintern när vi är i Stockholm. Det brukar ta ett par timmar för oss att ta oss runt om man räknar hemifrån oss och tillbaka igen så man får till många steg. Nästa sväng får bli till våren tänker jag för då är det nog ändå som allra vackrast där.

Dags att runda av för idag men jag måste bara berätta att jag har fått min kimono som jag beställde häromdagen och den var precis lika fin som jag hade föreställt mig. Faktiskt över förväntan till och med. Den kommer jag att trivas så bra i om vi nu skulle komma iväg på vår resa. Jag ska visa någon dag men om någon av er vill slå till så finns det ett fåtal kvar HÄR.

Hoppas att ni också har haft en fin trettondag och att ni också har haft lika fint väder som vi har haft. Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
JAG TÄNKER SKROTA RUNT HÄR HEMMA…