VILL NI HA EN GOTLANDSGUIDE TILL SOMMAREN…

Hej på er alla!

När mina vänner och kollegor i Stockholm ska åka ner till Gotland på semester så brukar jag sätta ihop en anpassad gotlandsguide till dem med tips på vad jag tycker är det bästa som Gotland kan erbjuda. Jag vill minnas att jag nämnde det i ett blogginlägg och det var en läsare som frågade om jag inte kunde lägga ut en guide på bloggen också. Det är klart att jag kan det.

Förhoppningsvis om allt blir som vi vill så kommer vi att kunna få resa lite mer fritt till sommaren så under våren har jag tänkt publicera några inlägg med mina bästa gotlandstips. Det är helt omöjligt att samla allt i ett inlägg så det kommer att bli minst fyra; södra Gotland, Norra Gotland, Fårö och Visby. Vad tror ni om det?

Jag tänker mig att jag exempelvis tipsar om vilka som i mitt tycke är de bästa stränderna…

… och vart de mest intressanta sevärdheterna finns samt tips på bra boende.

Mina favoriter bland inredningsbutiker…

… och de bästa restaurangerna, bagerierna och vilka caféer som är värda ett besök.

Vilka krukmakerier ni måste besöka…

… och vilka fiskelägen som säljer färsk- och rökt fisk.

En rundtur i Visby…

… och tips på vart de bästa barerna med havsutsikt finns.

Sist men inte minst så ska ni få platserna för de bästa konserterna och spelningarna. Flera av dem sker i gamla lador. Vi har upplevt magiska konserter på ön och det är en upplevelse som inte går av för hackor.

Som sagt, jag ska sätta ihop ett gäng bra tips till er och har ni inte varit på Gotland tidigare så är det dags så fort pandemin släpper sitt grepp om oss. Ni kommer inte att ångra er. Säg till om det är något ytterligare som ni vill veta så ska jag lägga till tips kring det.

Det här blev ett sent fredagsinlägg. Efter att hemmakontoret stängt för dagen så var vi tvungna att åka in till Visby och handla mat inför helgen. Det har ju snöat i två dagar nu så det var snooorhalt. Det tog sin lilla tid om man säger så. Nu har vi alla fall ätit en god middag och planar ut. Skönt med fredag, eller hur?

Ha en fin uppstart på helgen så hörs vi!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 Comments
 • Mamma C
  januari 16, 2021

  Tack för dessa tips. De ska jag skicka vidare till dottern som ska dit i sommar med familjen.
  Ha en fin lördag.
  Kram Carin.

  • tiname@live.se
   januari 16, 2021

   Vad härligt att de ska åka hit 🙂 Ha en fortsatt fin lördag du också! Kram //Tina

 • Helene
  januari 16, 2021

  Jag och mannen har pratat om att åka över till Gotland några dagar och Tofta är ett av få ställen på Gotland jag inte varit på älskar fina stränder så den står överst på min lista.
  Vore underbart att få ta del av dina tips💕
  Önskar er en fin helg!

  • tiname@live.se
   januari 16, 2021

   Ja men gör det! Gotland är ju fint året om men det är klart att sommaren är något speciellt. Tofta har varit lite “sömnigt” under många år men nu börjar det hända grejer här vilket är jätteroligt. Restauranger, barer, aktiviteter och inredningsbutiker poppar upp. Jag älskar stranden eftersom jag typ är uppvuxen på den. Det kan vara mycket folk i mitten/slutet på juli men om man går en liten bit så kan man hitta lugnare delar av stranden. Håll utkik under våren så ska du få många tips 🙂 Tack detsamma, ha en jättefin helg! Kram //Tina

   • Helene
    januari 17, 2021

    Vad jag längtar till sommaren, bruna ben, sätta på sig en fin klänning och ta något gott att dricka på något mysigt ställe🥂 då måste det bli ”som vanligt” igen.
    Så fina bilder💖
    Kram till dig

    • tiname@live.se
     januari 17, 2021

     Ja, längtan är verkligen stor nu. Tack så jättemycket! Kram //Tina

 • E
  januari 16, 2021

  Det vore väl toppen med en sån lista!

  • tiname@live.se
   januari 16, 2021

   Kommer under våren så håll utkik 🙂 Kram //Tina

 • Ann-Helene
  januari 16, 2021

  Tack, det låter som ett toppenförslag. Jag vill gärna ha dina tips❄️☃️.

  • tiname@live.se
   januari 16, 2021

   Vad roligt! Jag ska göra mitt bästa för att delge dig “mitt” Gotland. Kram //Tina

 • Kakka
  januari 16, 2021

  Det låter väldigt bra, hade resa bokad i somras som fick avbokas, det skulle blivit vårt första besök där, vi tänkte åka med kompisar där mannen i familjen är från Visby men det är länge sen han flyttade därifrån så tacksam för tips. Trevlig helg!

  • tiname@live.se
   januari 16, 2021

   Vad roligt! Jag ska sätta igång med att förbereda några inlägg nu inom kort. Ja, det har varit ett konstigt år men vi håller tummarna för att den kommande sommaren kan bli någorlunda normal. Ha en fin helg du också! Kram //Tina

 • Lena
  januari 18, 2021

  Åh vilken bra idé.
  Vi skulle så gärna åka till Gotland i Maj om Covid läget tillåter.
  Ser så fram emot tips och idéer!
  Hälsningar
  Lena

  • tiname@live.se
   januari 18, 2021

   Vad roligt att du tycker det! Vi håller tummarna för att allt lugnar ner sig nu så att ni kan få komma hit till Gotland. Jag ska sätta ihop en Gotlandsguide till er med min bästa tips och har redan börjar förberett. Ha en fin vecka! Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  januari 25, 2021

  Men wow! Vad generöst av dig! Ser fram emot att få frossa i härliga tips. Ett återbesök på Gotland står definitivt på önskelistan. Får se när det kan bli av. Lite trist att färgan är så dyr bara, om man vill ha bilen med.

  Ska försöka läsa ikapp här inne hos dig nu. Halkar ständigt efter…

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   januari 29, 2021

   Det är bara roligt att dela med mig av tips 🙂 Håller tummarna för att det blir av. Ja, resan över kostar lika mycket som att resa utomlands tyvärr. Det har vi blivit varse sen vi flyttade till Sthlm men eftersom vi reser ofta så kan vi köpa ett rabattkort som ger oss ett bättre prisläge. Men det är värt stålarna. Alla dagar i veckan!!! Kram //Tina

Previous
SNÖ OCH OVÄLKOMNA GÄSTER…