Allmänt

SNÖ OCH OVÄLKOMNA GÄSTER…

Hallå!

Det här vaknade vi upp till i morse. Vilken kontrast från igår. Vi får passa på att njuta av det här vita och ljusa nu över helgen för det verkar som att det ska regna hela nästa vecka tyvärr. Men vem vet, kanske blåser regnet bort. Det är inte helt ovanligt och det är en stor fördel med att det nästan alltid blåser mer eller mindre här på ön för det brukar inte vara några längre ihållande regnoväder.

Jag fick en tanke att vi kanske skulle ut och åka längskidor i helgen. Man kan ju hyra skidor på ett par olika ställen i närheten och åka i spår men jag kom ner på jorden rätt snabbt för jag kom på att vi har ju inte våra skidkläder här. De är ju kvar i Stockholm. Vi får se om vi kommer på någon annan briljant idé. Det finns ju inte så mycket att välja på att göra nu när det är som det är.

Idag har vi haft besök av en kille från vårt försäkringsbolag. I år verkar det vara väldigt besvärligt med råttor och möss här på ön och när vi var nere senast i oktober så hörde vi ljud som jag alltför väl kände igen från min uppväxt på en bondgård. Det kan ju låta som att det är 10 råttor som håller på att gnaga sig in när det i själva verket oftast bara är en liten mus. Vi fick några lådor med råttgift utplacerade under våra hus och idag var det dags för uppföljning.

Resultatet var att i två av lådorna har det varit möss och ätit av råttgiftet. Jag har lärt mig att man kan se det utifrån hur gnagmärkena på själva giftet ser ut. I den tredje fällan har det läskigt nog varit en eller fler råttor. De gnager tydligen även ofta på själva lådan eftersom deras tänder växer kontinuerligt och de behöver slipa ner dem. Det var tydliga gnagmärken som inte kan komma från möss så fyyyy vad läskigt att veta att det har varit råttor utanför oss. Som tur är har vi aldrig haft några ovälkomna gäster här inne i vårt hus förutom en gång i samband med en vattenledningsdragning för några år sedan. Vi såg spår under diskbänken men ingen mus så den måste ha smitit ut samma väg som den kom in. Det blev tätat snabbt som sjutton kan jag säga. Det kändes tryggt och bra att få komma ner hit och kolla upp det. Det vore en mardröm att komma hit och det skulle varit några fulingar här inne.

Nu har jag tränat här hemma med hantlar och gummiband. Första passet det här nya året så nu är jag igång. Per tycker att det är ”old school” när jag skriver styrketräning så jag skriver träna för husfridens skull haha.

Ikväll blir det raggmunk och fläsk till middag. Gudars så gott det ska bli!

Ha en fin torsdagskväll!

KRAM!

2 Comments

 • Inger

  Otroligt vackert på Gotland. Vi har också mycket snö. Tycker du är jätteduktig som tränar hemma
  Själv är jag van att gå på tre hårda pass i veckan. Nu ingenting. Men……går på en härlig pw med kompis minst en timme varje dag. Inte roligt med möss
  Har vänner som fick hela huset söndergnagt. Kablar diskmaskin
  Allt
  Ha en fin helg. Kraaam Inger

  • tiname@live.se

   Visst är det! Här har det snöat i två dagar nu så vi har supermycket snö nu med gotländska mått mätt. Tack, jag har supersvårt för att ta mig iväg någonstans så hemmaträning funkar bäst för mig. Vad duktig du är! Verkligen! Tack detsamma, ha en fin helg! Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *