Allmänt

10 ÅR I TOFTA ÄR VÄRT ATT FIRA…

Ikväll har vi firat att det är 10 år sedan vi spontant köpte ett fritidshus i Tofta, och 10 år i Tofta är verkligen värt att fira tycker vi! Visst hade vi (eller läs jag…) börjat kolla på fritidshus för jag, som är uppvuxen på landet, just i Tofta hade en dröm om att någon gång kunna få möjlighet att köpa ett fritidshus. Inte nödvändigtvis just i Tofta men så dök det upp ett par objekt som vi (jag…) var intresserade av så jag tvingade med Per på visningar. Han tyckte att jag var tokig… Det första blev för dyrt men den lilla röda stugan som egentligen var för liten för vår familj charmade upp oss i brygga, och vid det laget hade jag lyckats övertala Per att det där med ett fritidshus var en lysande idé. Det gick väldigt snabbt och var kanske inte helt genomtänkt men vi båda är väldigt glada idag över att vi vågade kasta oss ut i det okända och chansa på något som kändes så rätt.

Ips vips så hade vi skrivit på ett kontrakt och vi hämtade upp nycklarna.

Så här såg huset ut när vi köpte det. Rött som bara den och på tok för litet för en familj med massor av barn men vi tänkte att vad tusan det finns ju de som tränger ihop sig i en husvagn så nog kan vi fixa så att vi alla får plats här. Vi trollade med det vi hade helt enkelt… 40 kvm med ett stort sovloft och ett litet uthus på baksidan.

Sommar nummer två så byggde vi ut altanen.

Jag älskade att sitta här på trappan om morgnarna med mitt morgonte.

Nu ser det ut så här… ett hus till har kommit på plats, altanen har blivit större och nu väntar vi på bygglov för att få byta ut betongtegeltaket på huvudbyggnaden till ett plåttak. Det finns massor kvar att göra men vi tar en sak i taget. Det är ju så himla mycket annat vi vill göra också ju… Var sak har sin tid och allt kostar ju en slant om man säger så.

Ett utekök har vi också fixat… eller vi och vi… vi har berättat om hur vi ville ha det och snickaren har fixat.

Värt att fira 10 år här, eller hur!

Vi poppade bubblet som jag fick tillsammans med en flaska rosé på Mors Dag av våra ungar. Riktigt bra! Jèrôme Arnoux Brut Nature. Lägg det på minnet!

Det blev en grill ikväll. Bäst att passa på när det är fint väder tänkte vi.

Ljuvlig kväll! Nu väntar ett par jobbdagar till och en spännande leverans innan det är dags att njuta av en ny helg. Vi hörs!

KRAM!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *