Allmänt

SÄSONGENS ALTANPREMIÄR MED FINA VÄNNER…

Ja men nu är väl altansäsongen igång på riktigt va? Vår altan har fått några nya växter eftersom en del av de vi hade på altanen förra året strök med. De överlevde inte en vinter i Tofta utan kärlek. Olivträdet klarade sig och även vinrankan jag fick av barnen i födelsedagspresent förra sommaren men vi behövde komplettera med lite nytt.

Ser ni ”Klätterhortensian” som står rakt fram i bild? Jag blev så himla kär i den när jag såg den men den var på tok för dyr tyckte vi. Jag var framme vid den flera gånger och klämde och kände på den men det bär mig emot att betala så mycket pengar för en växt som med all säkerhet inte kommer att överleva vintern här hos oss eftersom vi inte har för avsikt att plantera ut den i trädgården, så den fick stanna kvar.

Ja vad hände sen då… jo jag kunde inte släppa tanken på det där trädet. Jag tjatade om det hela kvällen och kunde knappt sova på natten så dagen efter åkte jag in till Växthuset på lunchen och stormade in… för tänk om någon annan nu hade hunnit före. Men vet ni… trädet stod där och väntade på mig. Och vet ni något mer… vi hade sett fel på prislappen… priset var flera hundra kronor billigare än vad vi trodde och dessutom hade jag en bonuscheck så slutet gott allting gott! It was ment to be…

Hortensian ska dock få en större kruka och lite mer jord så jag håller tummarna för att den kommer att trivas hos oss i sommar.

Så här kommer det att se ut hemma hos oss på vår altan i sommar och igår kväll bjöd vi hem ett par av våra allra närmaste vänner på middag för att fira in årets altansäsong.

Loungen fick nya dynor i slutet på förra sommaren och några nya hattar har flyttat in.

Uteköket har öppnats upp, de färska kryddorna är på plats och vi har planterat popcorngräs. Återkommer om vad det är för något. Sommarens grej tydligen.

Efter att vi stängde ner jobbet igår kväll så dök de här stjärnorna upp. Vänner som vi känt hur länge som helst!

Per blev uppvaktad med en fin vinlåda. Fint och genomtänkt!

Vi testade nya rätter och M & M fick vara försökskaniner. Jag kommer att återkomma med recept för jag tror att vi kommer att bjuda på dessa rätter igen i sommar. Glömde dock rostade pinjenötter på tilltugget…

… så de fick hamna i salladen i stället. Men sen glömde jag att dekorera salladen med dill. Äsch… shit happens. Bättre lycka nästa gång. Till efterrätt blev det rabarberpaj på egen rabarber från trädgårdslandet. Den blev helt ok…

Nu är det dags för grill här hemma och jag ska testa ytterligare ett nytt recept. Återkommer i frågan om det blir gott.

Ha en fin lördagskväll och njut av härliga juni!

KRAM!

10 kommentarer

  • tiname@live.se

   Tack snälla Carin! Det ska jag fixa så fort som möjligt. Jag lovar. Ha en fin uppstart på nya veckan. Kram //Tina

 • Birgitta

  Go’kväll på Gotland! Förstår precis ”situationen” med ditt träd😉. Hur många ggr har jag inte gjort som du😆, men det har också hänt att det jag inte kunde sluta tänka på faktiskt inte fanns kvar när jag kommit tillbaka för att ”slå till”.

  Den lilla växten på ert matbord ute på altanen, vad heter den? Blev så förtjust i den och vill ha en!

  Ha en fin söndagskväll!
  Kram 🤗

  • tiname@live.se

   Go´kväll! Precis så blir det ibland, så man får slå till snabbt när någonting fastnat i tanken :-). Oj, jag har inte en aning om vad den växten heter faktiskt. Men den är riktigt tålig för den klarade att stå där på matbordet när vi var i Stockholm 1,5 vecka. Spara bilden och ta med till blomsteraffären så kan de säkert trolla fram den. Ha en fin uppstart på nya veckan. Kram //Tina

 • Elisabeth

  Tack för en härlig blogg! Har läst den ett par år och den är inspirerande. Du lyckades få mig och min väninna att åka till Playa del Cura nu i mars och vi hade en helt fantastisk vecka. Tack för tipset. Nu blev jag helt förälskad i din väninnas klänning/byxdress? Vill hon dela med sig om var hon hittat den? Kram E

  • tiname@live.se

   Åh tack snälla för fin återkoppling och vad roligt att du gillar bloggen! Så kul att ni gillade Playa del Cura också. Vi ska dit igen i februari nästa år. Ett lugnt och bra ställe. Det gillar vi. Min kompis byxdress kommer från en butik här i Visby som heter Malmgrens. Du får helt enkelt åka hit till Gotland och spana :-). Ha en fin vecka! Kram //Tina

 • Suzanne

  Tack säger jag också för en fin blogg. Har mycket igenkänn på det du skriver om – bor i stan och har släkt på min mans sida på Gotland så vi är över där ivarjefall sommartid..
  Mina föräldrar hade en sån hortensia vid sommarstugan och den blev superstor. Tänker att om du planterar ut den på baksidan av planket så får du fint både utanför och in på altanen plus att den kanske har lättare att överleva vintern – bara en tanke:)
  Trevlig helg

  • tiname@live.se

   Åhhh tack snälla för fin återkoppling! Härligt att du hittat hit. Ja men då vet du hur härligt det är här på ön på sommaren :-). Tack för tips. Ja tanken är att jag ska plantera ut den någonstans i slutet på sommaren så att vi kan få njuta av den även framåt. Älskar den! Ha en fin sommar. Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *